Jeg er godt klar over, at denne her drikkevare, som jeg serverer i dag, rimer mere på sol og sommer end på sne og februar-kulde. Det drejer sig nemlig om en iskold ingefærlemonade fra Elfenbenskysten. Men undskyld, men er det ikke lige præcis det vi har brug for? Drikken er skøn og læskende, og smager skønt af citron og ingefær, der river en lille smule i næsen og vist nok skulle være godt for alt fra ømme muskler til immunforsvaret. Men allermest gør bare det at sige ordet Elfenbenskysten - eller endnu bedre Côte d'Ivoire - mig faktisk lidt glad (selvom landet ikke har den mest muntre historie). Og selvom jeg ikke har prøvet, er jeg ret sikker på at drikken her ikke bliver forringet af et skævt vodka.
Gnamakoudji / Ingefær-lemonade fra Elfenbenskysten (ca. 1½ l.)
1 l. koldt vand
250 frisk ingefær
150 g sukker
1 stor citron
Instruktioner:
Skræl ingefæren og skær/hak den i små stykker. Skær skrællen af citronen og skær den i skiver.
Hæld vandet i en gryde og lad det koge op. Skru ned, kom sukkeret i, og lad det simre et minuts tid til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og tilsæt ingefæren og citronen.
Læg låg på gryden og lad blandingen stå og trække 1-2 timer - jo længere den står, jo stærkere smager den selvfølgelig.
Hæld herefter drikken gennem en si, og hæld den over i en helt ren beholder.
Drikken smager bedst iskold, så opbevar den på køl og drik den med et par isterninger. Pynt evt. med en skive citron.
Kommentarer
Send en kommentar