Gå videre til hovedindholdet

Retter, der rimer: Dild sild

 


Jow jow, danske retter kan såmænd også rime, så vi slutter retter, der rimer-serien af med gode gamle, danske dild sild.

Lige for at være last mover igen, så er det en ret, der kunne have været rigtig fin i påsken - men den smager såmænd dejligt året rundt - og dét kommer fra ikke ikke-rugbrøds-elsker (dvs. mig).

Hvis nogen derude støder på en ret, der rimer, så skriv endelig til mig i kommentarfeltet. Det er super hyggeligt at lave retter, der rimer, og jeg gør det gerne igen!

Velbekomme!


 Dild sild (4 pers)
1 lille glas marinerede sild (svarende til ca. 4 store sildefileter)
3 spsk creme fraiche
1 spsk mayonaise
1 stor spsk grofthakkede kapers
1 spsk finthakket løg (eller løg fra sildelagen)
1 tsk hvidvinseddike (eller citronsaft)
1 lille tsk sennep (sød eller stærk alt efter smag)
Et bundt dild
Salt og peber

Tilbehør:
Godt rugbrød
Hårdkogte æg

Instruktioner:

Tag sildene op af lagen, og lad dem dryppe af/tørre lidt på et stykke køkkenrulle (åbn køkkenvinduet lidt, så dine børn ikke dør af væmmelse over sildelugten). Dup også oversiden med et stykke køkkenrulle.

Bland creme fraiche, mayo, grofthakkede kapers, finthakket løg, eddike og sennep. Smag til med salt og peber. Hak det meste af dilden fint og bland godt i - brug resten som pynt.

Hvis sildene er store, skær dem da i mindre, mundrette bider, og rør dem godt ind i dild blandingen. Opbevar på køl (kan fint holde sig et par dage) eller server straks med godt rugbrød og hårdkogte æg.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte