Gå videre til hovedindholdet

Retter, der rimer: Dild sild

 


Jow jow, danske retter kan såmænd også rime, så vi slutter retter, der rimer-serien af med gode gamle, danske dild sild.

Lige for at være last mover igen, så er det en ret, der kunne have været rigtig fin i påsken - men den smager såmænd dejligt året rundt - og dét kommer fra ikke ikke-rugbrøds-elsker (dvs. mig).

Hvis nogen derude støder på en ret, der rimer, så skriv endelig til mig i kommentarfeltet. Det er super hyggeligt at lave retter, der rimer, og jeg gør det gerne igen!

Velbekomme!


 Dild sild (4 pers)
1 lille glas marinerede sild (svarende til ca. 4 store sildefileter)
3 spsk creme fraiche
1 spsk mayonaise
1 stor spsk grofthakkede kapers
1 spsk finthakket løg (eller løg fra sildelagen)
1 tsk hvidvinseddike (eller citronsaft)
1 lille tsk sennep (sød eller stærk alt efter smag)
Et bundt dild
Salt og peber

Tilbehør:
Godt rugbrød
Hårdkogte æg

Instruktioner:

Tag sildene op af lagen, og lad dem dryppe af/tørre lidt på et stykke køkkenrulle (åbn køkkenvinduet lidt, så dine børn ikke dør af væmmelse over sildelugten). Dup også oversiden med et stykke køkkenrulle.

Bland creme fraiche, mayo, grofthakkede kapers, finthakket løg, eddike og sennep. Smag til med salt og peber. Hak det meste af dilden fint og bland godt i - brug resten som pynt.

Hvis sildene er store, skær dem da i mindre, mundrette bider, og rør dem godt ind i dild blandingen. Opbevar på køl (kan fint holde sig et par dage) eller server straks med godt rugbrød og hårdkogte æg.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)