Men bortset fra det, så er det nogle virkeligt lækre pandekager! De er bagt uden æg og med semolina, som er en slags fint durummel. Normalt gør jeg en dyd ud af kun at bruge ingredienser, som man kan finde i et velekviperet supermarked, men ind i mellem sker der ikke noget ved at bevæge sig forbi en mellemøstlig købmand, hvor man kan købe semolina - og så er der altid mange andre sjove ting at finde dér. Og semolina - i tre varianter - var bogstavelig talt det første, jeg så, på den allerførste hylde i butikken, da jeg trådte ind ad døren hos en sådan, så sværere er det altså heller ikke at finde.
Når dét er sagt, kan man sagtens bruge almindeligt hvedemel, og faktisk synes jeg, disse pandekager bliver allerbedst og mest luftige og hullede, når de bages med en blanding af semolina og hvedemel (til dem på billederne er der kun brugt semolina, og så hæver de ikke så meget op - hvilket selvfølgelig er meget godt, hvis man har trypofobi).
Baghrir spises traditionelt med flydende honning, men de kan også spises som madpandekager (bare udelad sukkeret i opskriften) eller som almindelige pandekager med sukker eller en klat syltetøj.
Velbekomme - على الرحب والسعة
Baghrir (ca. 10 stk.)
1 spsk tørgær (eller frisk gær på størrelse med en ært)
3½ dl lunkent vand
2 tsk sukker
200 g fin semolina (eller fint durummel eller hvedemel eller halvt semolina/halvt hvedemel for flest huller)
1 nip fint salt
Til servering:
1 dl flydende honning
1 tsk rosenvand
Grofthakkede pistacienødder
Evt. lidt tørrede, spiselige blomster til pynt
Instruktioner:
Opløs tørgæren i det lunkne vand i en skål, bland sukker i, og lad stå 5 min. til det bobler godt.
Kom semolina og salt i, og rør rundt til der ikke er klumper i dejen. Brug gerne et piskeris til dette.
Læg et rent klæde over skålen, og lad dejen hæve 30 min.
Varm en non-stick/teflon pande op uden fedtstof og bag små pandekager. Pandekagerne skal ikke vendes. Små bobler former sig på overfladen, og når overfladen ikke længere er våd (efter ca. 2 min.), er de færdige.
Server evt. med flydende honning smagt til med lidt rosenvand og grofthakkede pistacienødder.
Kommentarer
Send en kommentar