Gå videre til hovedindholdet

Grøn frokostsalat a la Sif



 
På en smuk solskinssøndag tidligere i maj var jeg til en-dags fotoworkshop hos den dygtige Sif Orellana (hende med Krudtugler & kanelsnegle, Spilopper & stanglakrids, Sunde slikmunde og mange andre labre koge- og inspirationsbøger). Og det var sådan en god dag med masser af inspiration, tips og tricks til at tage bedre madbilleder krydret med gode grin og anekdoter i smukke omgivelser. Men allerbedst af alt lærte jeg mit trofaste kamera meget bedre at kende. Selvom jeg købte et spejlreflekskamera for tre år siden, har jeg altid taget billeder på automode, men den tingest kan jo ting, jeg aldrig har fattet. Det er nærmest ligesom at have haft en kæreste i tre år, og man føler, at man egentlig kender hinanden ret godt, og det går da helt okay, og så lige pludselig finder man ud af, at han har en hemmelig identitet som superhelt og kan flyve og se gennem mure og få tiden til at gå baglæns og alt muligt. Og det er fuldstændigt awesome, men også noget mere krævende at være kæreste med en superhelt end med en almindelig menneskemand.

Så fremover jeg vil virkelig prøve at tage billeder på manuel mode frem for på automode som hidtil - så se evt. frem til madbilleder af svingende kvalitet til jeg er blevet lidt mere fortrolig med ISO, blænde og lukkertid og alt det jeg endnu ikke engang ved, at jeg ikke ved om at tage billeder med mit superheltekamera.

Ud over det faglige indhold i workshoppen var der den lækreste forplejning med lune, hjemmebagte surdejsboller, ost, frugt, kaffe, saft og hvad ved jeg til morgenmad. Og til frokost stod den så på den lækreste, mættende salat med masser af grønne, sunde herligheder og et godt glas rosé. 

Frokostsalaten har jeg prøvet at gøre efter - dog med enkelte ændringer - i opskriften herunder, som en slags hyldest til en dejlig og lærerig dag.

Sif holder løbende workshops - se mere på hendes smukke hjemmeside her. (Og jeg er ikke blevet betalt for de rosende ord - de er ganske frivillige:-)).



Frokostsalat a la Sif (2 pers)

3-4 håndfulde blandet grøn salat

1 perfekt moden avocado

½ agurk

½ pakke halloumi

1 dl ærter (gerne friskbælgede, men optøede fra frost duer bestemt også)

12-15 lækre grønne oliven

2 dl kogt rød/hvid/blandet quinoa, afkølet

Dressing:

2 spsk god jomfru olivenolie

1 spsk eddike

1 tsk sød (eller stærk) sennep

Salt og peber

Drys:

Saltede græskarkerner

Hampefrø

Spiselige blomster, her skovsyre

Instruktioner

Kog quinoaen efter anvisningerne på pakken og lad den afkøle.

Skær halloumien i skiver og steg den på begge sider på en tør, varm pande til den har taget lidt farve og er sprød og lækker.

Fordel salaten i to skåle. Skær avocadoen og agurken i mindre stykker, og fordel dem samt de øvrige ingredienser over salaten. 

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Fordel over salaten eller server on the side. Drys til sidst med græskarkerner og hampefrø. Pynt evt. med lidt spiselige blomster.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...