Hjemme hos os er det ikke overraskende mest mig, der laver aftensmaden, men ind i mellem får jeg spat af det eller kommer sent hjem fra arbejde, og så er det min mand, der står for madlavningen - og han er irriterende god til det.
Sidst han stod for maden, lavede han denne fantastiske buddha bowl fra Valdemarsro (se opskriften her). Jeg har siden lavet den i mange forskellige varianter, og min foreløbige favorit er denne, som er fuld af alt godt fra Mellemøsten: fra hummus og falafler til aubergine, granatæblekerner og couscous. Hvis ikke alle i husholdingen er lige vild med alle ingredienserne (utaknemmelige skarn!), kan man servere det hele i små skåle, så alle selv kan blande deres egen bowle. Der burde være noget for de fleste her.
Obs! Min mand mener, retten her er ren plagiat af den fra Valdemarsro - og jeg kan godt se i bakspejlet, at der er pænt mange lighedspunkter. Men lad det i så fald være min hyldest til den skønne buddha bowl på Valdemarsro. Okay?
Super bowl (rigeligt til 4 pers)
Couscous:
300 g couscous
5 dl koldt vand
Saft af 1 lille citron
2 spsk jomfruolivenolie
1 håndfuld frisk mynte
Salt
Grøntsager:
400 g cherrytomater
1 stor sød kartoffel
1 aubergine
2-3 peberfrugter - f.eks. rød og orange
2 spsk jomfru olivenolie
Salt
Desuden:
12 falafler (hjemmelavede (opskrift her) eller fra frost)
1 ds. belugalinser
2-3 dl hummus (hjemmelavet (opskrift her) eller færdigkøbt)
Kerner fra 1 granatæble
Evt. pistacienødder, nigellafrø og/eller sesamfrø
Evt. frisk mynte, koriander og/eller persille til
Tahindressing:
3 store spsk tahin
Saft af 1 lille citron
½-1 fed finthakket hvidløg
½-1 dl vand
Salt og peber
Instruktioner:
Couscous:
Kom couscous i en skål og hæld det kolde vand over og lad det stå lidt og opsuge vandet, 8-10 min. Rør lidt rundt i grynene og vær sikker på at al væden er optaget - ellers vent et par minutter, før du går videre. Bland herefter citronsaft og olie i og smag til med salt. Hak mynten fint og bland den i.
Grøntsager:
Varm ovnen op til 175 grader varmluft.
Skær cherrytomaterne midt over, skræl og skær den søde kartoffel i tern (ca. 1x1 cm), skær auberginen i tern (1x1 cm) og skær peberfrugterne i skiver. Vend én grøntsag ad gangen med lidt olivenolie og et godt nip salt i en skål, og bred det hele ud i ét lag på en bageplade med bagepapir. Prøv at holde tomaterne for sig, for de splatter lidt ud. Bag i ca.35 min. til grøntsagerne er mørre og lækre. Varm falaflerne på en anden plade, hvis du bruger falafler fra frost.
Dressing:
Rør tahinen blød med citronsaften og bland hvidløg i. Rør vand i lidt ad gangen til konsistensen er som du ønsker - jeg kan godt lide den ret lind (selvom jeg hader ordet "lind"). Smag til med salt og peber. Server i en skål "on the side", så man selv kan dosere dressingen.
Anret individuelle bowler med lidt af det hele eller server alle delene i mindre skåle, inkl. drænede belugalinser, hummus, granatæblekerner, nødder/kerner og friske krydderurter, så de kræsne man selv kan blande sin egen bowle.
Kommentarer
Send en kommentar