Morgenmad er mit favoritmåltid (selvom frokost og aftensmad bestemt heller ikke er at foragte), og jeg er altid på jagt efter nye kulinariske morgenmadseventyr, og for nylig fangede en müesli i en kogebog for elitesportsudøvende diabetikere (og ja, det må man sige er ret niche-præget, og nej, jeg er ikke just målgruppen, men bogen lå fremme på min arbejdsplads) min opmærksomhed. Müeslien så drønlækker og sprød ud og var fuld af alverdens nødder og frø og andre sager jeg aldrig havde hørt om før. Nu har jeg så lavet min egen version af forskellige rester, som jeg havde i skabene, og det blev simpelthen så lækkert! Så man behøver bestemt ikke følge opskriften herunder slavisk, men kan bruge de frø og nødder man måske allerede ligger inde med eller bedst kan lide. Og så er den meget alsidig og er f.eks. god på yoghurt, drysset på frugt, som det sprøde indslag i en salat eller bare som en lille snack.
Lige for at slutte af med en disclaimer, så er dette absolut ikke første date-mad, for alle de små kerner og frø i müeslien vil meget gerne bevæge sig ind og tage bolig mellem ens tænder - så gør dig selv en tjeneste og tjek gebisset efter indtagelse.
Ingredienser:
150 g quinoa
75 g mandler
50 g græskarkerner
50 g chiafrø
25 g sesamfrø
25 g solsikkekerner
25 g hampefrø
3 spsk smagsneutral olie
3 spsk ahornsirup eller flydende honning
Instruktioner:
Varm ovnen op til 150 grader varmluft.
Bland alle ingredienserne på nær ahornsiruppen. Fordel i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag 20 min. Rør rundt i blandingen et par gange undervejs.
Når blandingen er gylden, tages den ud og ahornsiruppen blandes i, mens den stadig er helt varm.
Lad granolaen køle helt af og opbevar i en lufttæt beholder.
Kommentarer
Send en kommentar