3 små bananer (eller 2 store) + 1 til pynt
2 store æg
2½ dl finvalsede havregryn
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1 dl mælk (gerne havremælk, men komælk er også helt fint)
1 dl grofthakkede mandler
2 spsk syltetøj
1 tsk chiafrø
1 spsk græskarkerner
1 spsk solsikkekerner
Lidt smør eller smagsneutral olie til formen
Intruktioner:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl de tre bananer og mos dem i en skål (enten til en fin mos eller en mere grov med lidt bananklumper i - alt efter hvad du foretrækker. Det kommer sig ikke så nøje). Slå æggene ud heri og bland godt sammen. Kom havregryn, grofthakkede mandler, vanillesukker, bagepulver og mælk i og rør om. Smør en bagefast form (f.eks. en tærteform) med lidt smør eller olie og hæld dejen heri. Top af med små klatter syltetøj og drys med kerner og frø.
Bag midt i ovnen i 20-25 min. Spises varm eller lun. Bedst samme dag, men kan til nød opbevares på køl og lunes i ovnen dagen efter. (I parentes bemærket kan jeg faktisk rigtig godt lide den køleskabskold, men det er jeg ene om her i familien, så det er ikke for alle).
Kommentarer
Send en kommentar