Gå videre til hovedindholdet

Bagt havregrød med bananer, nødder og kerner



Denne her bagte havregrød er efter min mening den perfekte måde at starte sin weekend-morgener på. Den er mættende, sund og bare så lun og lækker. Man kan desuden variere den på et hav af måder og tilsætte lige præcis den friske frugt, krydderier eller knas, man allerbedst kan lide. I denne version har jeg brugt lidt syltetøj, mandler og forskellige frø og kerner og toppet med friske blåbær, men det er også lækkert at bruge eksempelvis lidt peanutbutter, drysse med forskellige nødder, komme friske hindbær, jordbær eller fersken i eller blande lidt krydderier som kanel eller kardemomme i. 
    
Pas dog på med ikke at bage grøden for længe, for så kan den blive tør. 



Bagt havregrød med banan, nødder og frø (4 pers.)

3 små bananer (eller 2 store) + 1 til pynt

2 store æg

2½ dl finvalsede havregryn

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker

1 dl mælk (gerne havremælk, men komælk er også helt fint)

1 dl grofthakkede mandler

2 spsk syltetøj 

1 tsk chiafrø 

1 spsk græskarkerner

1 spsk solsikkekerner

Lidt smør eller smagsneutral olie til formen

Intruktioner:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Skræl de tre bananer og mos dem i en skål (enten til en fin mos eller en mere grov med lidt bananklumper i - alt efter hvad du foretrækker. Det kommer sig ikke så nøje). Slå æggene ud heri og bland godt sammen. Kom havregryn, grofthakkede mandler, vanillesukker, bagepulver og mælk i og rør om. Smør en bagefast form (f.eks. en tærteform) med lidt smør eller olie og hæld dejen heri. Top af med små klatter syltetøj og drys med kerner og frø.

Bag midt i ovnen i 20-25 min. Spises varm eller lun. Bedst samme dag, men kan til nød opbevares på køl og lunes i ovnen dagen efter. (I parentes bemærket kan jeg faktisk rigtig godt lide den køleskabskold, men det er jeg ene om her i familien, så det er ikke for alle).


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b