Denne version bruger kridhvid hvedemel, som i traditionelle simit, men man kan sagtens udskifte en del af af melet med en mere grovere variant som grahamsmel eller groft hvedemel.
Opskriften her er temmelig stor (16 brød), men brødene kan fint fryses og tøes op efterhånden som de skal bruges og lige lunes i ovnen. Så har man nemme madbrød på ingen tid.
Simit (16 stk)
Læg brødringene med afstand på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem med rene klæder og lad hæve ½ time.
8 g. tørgær
600 g. hvedemel (brug evt. 200 g groft med og 400 g hvedemel for en lidt grovere version)
1 tsk salt
1 tsk sukker
4½ dl vand
1 æg
Sesamfrø
Instruktioner:
Bland salt og tørgær i melet. Bland vandet i og ælt rigtig godt - meget gerne i en røremaskine. Kom lidt ekstra vand i, hvis dejen er meget tør. Dejen skal blive fast og blank.
Læg dejen i en skål, dæk med et rent klæde og lad hæve i 1 time.
Slå dejen ned og del den i 16 stykker. Rul hvert stykke ud til en lang pølse og bøj den på midten og klem enderne sammen. Drej de to sider om hinanden og saml enderne til en ring (se de pædagogisk-illustrative billeder herunder).
Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Pensl brødringene med et sammenpisket æg og drys med rigeligt med sesamfrø (er man modig kan man pensle med æg og derefter dyppe brødene direkte i sesamfrøene, men det turde jeg ikke af frygt for at de helt mistede faconen).
Bag i 15-20 min til de er gyldne og netop gennembagte.
Smager bedst den dag de er bagt, men kan også fryses eller genopvarmes ved 100 grader i ovnen dagen derpå. Det kan også fint skrabe an.
Kommentarer
Send en kommentar