Julebolle-sconesJeg er pjattet med scones, og jeg væmmes bestemt heller ikke over juleboller, så en fusion mellem de to skønne slags boller, lå lige for. Så her er den så: Julebolle-scone'n. De lækre julekrydderier, nødder og tørret frugt fra julebollen og den saftige og smuldrende scone samlet i ét og samme bagværk. Perfekt til en af de mørke og blæsende eftermiddage, vi har så mange af for tiden. Husk ikke at være nærig med perlesukkeret!

Julebolle-scones (9 stk)
500 g mel
3 tsk bagepulver
25 g sukker, gerne rørsukker
1 tsk kardemomme
½ tsk stødt nellike
125 g koldt smør
1 dl tørrede tranebær
½ dl syltet appelsinskal
Revet skal af en usprøjtet appelsin
3 dl mælk, gerne kærnemælk
Æg til pensling
1 håndfuld hasselnøddeflager
1 spsk perlesukker

Instruktioner:
Bland mel med bagepulver, sukker, kardemomme og nellike i en stor røreskål. Skær det kolde smør i mindre stykker og gnid det ud i melet, til det minder om meget grov rasp. Kom tranebær og syltet appelsinskal i. Saml hurtigt dejen med mælken - dejen skal endelig ikke æltes, men bare lige samles.

Form dejen til et kvadrat der er ca. 2½ cm tyk. Læg den op på en bageplade beklædt med bagepapir. Del den nu i ni stykker (tre på den ene led og tre på den anden) med en kniv eller en dejdeler. Stykkerne skal ikke trækkes fra hinanden, men blot skæres igennem. Pensk med sammenpisket æg og drys gavmildt med perlesukker og hasselnøddeflager.

Bages ved 180 grader varmluft i ca. 17-18 min. Hold øje at de ikke bliver for mørke, og dæk evt med et stykke staniol.

Afkøles let før scones'ene kan brækkes fra hinanden og nydes.

Kommentarer

Populære indlæg