Nytårsdrink: Aperol med ginger beer (og måske lidt champagne)Her er årets bud på nytårets nemmeste velkomst- og/eller "ud på aftenen"-drink, som i al sin rørende enkelthed består af aperol og ginger beer (og hvis bølgerne går højt også et skvæt champagne). 

Jeg kom i vanlig lastmover-stil lidt sent med på aperol spritz-bølgen. Jeg undskylder det med, at jeg nok altid har forbundet aperol spritz med ældre mennesker, der med lidt for solbranket hud ferierer i sydens sol. Men aperol er jo totalt hipt igen - eller var det ihvertfald for et par år siden... Hvorom alting er, kommer her en skøn nytårsdrink med netop aperol.

Jeg er glad for drinks, især nytårsaften, men jeg gider ikke bruge en halv time på at stå og blande 17 forskellige ting og shake og blende og snitte. Det må gerne være ret simpelt og idiotsikkert foruden selvfølgelig at være drønlækkert - og dét er den her drink (but then again: Det er stort set alt, hvad man putter en ginger beer i for mig). Drinken her er på samme tid frisk, sød og let bitter, og da den mestensdels består af ginger beer og alkoholprocenten derfor er relativt lav, kan man også skylle en del af dem ned uden at blive standerstiv, inden klokken slår midnat.

Hvis man skal lave drinks til mange, kan man også med et meget dejligt resultat blande en gang champagne i drinken (det er jyden i mig, der synes det er for extravagant at komme champagne i, hvis ikke hele flasken skal bruges) . Det giver en lidt stærkere, mere aperol spritz-agtig og endnu mere nytårs-festlig drink.
Aperol med ginger beer (1 stk)
½ dl aperol
1-1½ dl ginger beer
1 dl champagne (kan udelades)
Lidt friskpresset appelsinsaft for en sødere drink - beregn ca ½ appelsin per drink
Lidt tyndtskåret appelsinskræl til pynt.
Isterninger

Instruktioner
Fyld et pænt rødvinsglas halvt op med isterninger. Kom appelsinsaft, aperol og ginger beer - og evt champagne - i og rør kort rundt for at blande. Pynt med lidt tyndskåret appelsinskræl - form den evt. som nytårsserpentiner. 

Kommentarer

Populære indlæg