Bare som bevis på, at vi ikke kun spiser kage herhjemme for tiden, så kommer her en hovedret.
Italienerne spiser tit "bare" et stykke kød til secondi eller hovedret, men piccati, som retten her hedder, spises også gerne med spaghetti eller en blød kartoffelmos. Det eneste, man skal være opmærksom på ved retten, er ikke at stege kødet for længe, for så bliver det let sejt. Men steger man det ved god varme 2-3 minutter på hver side og lader det hvile 4-5 minutter bagefter (mens man laver saucen), belønnes man med det møreste og lækreste stykke kød. Saucen er syrlig og salt og klæder kød og tilbehør virkelig godt, så vær ikke bange for, at den er for kraftig, når du smager den til.
Her nyder vi de sidste dage af påskeferien, inden børnene snart skal sendes afsted i skole igen. De glæder sig heldigvis vildt, men for mig føles det SÅ ambivalent og mærkeligt. Jeg håber, det er det rigtige skridt at tage. And that's all I have to say about that, som Forrest Gump ville sige.
Piccata (2 pers)
2 kalveschnitzler
4 spsk mel
Fint salt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
2 dl hvidvin
2 dl oksebouillon
1 usprøjtet citron
2 spsk kapers
25 g smør
Lidt finthakket persille
Tilbehør:
Spaghetti kogt al dente eller blød kartoffelmos
Instruktioner:
Bank schnitzlerne tynde med en kødhammer (men roligt og kontrolleret, som statsministeren ville sige, ikke smadre dem!). Bland mel, 1 tsk salt og lidt peber på en flad tallerken og vend kødet grundigt heri, så det er helt dækket. Varm olien i en stor pande og steg kødet ved god varme ca. 2-3 minutter på hver side. Kødet skal endelig ikke stege for længe.
Tag kødet af varmen og læg det på en tallerken. Dæk med sølvpapir og lad det stå og trække, mens saucen laves.
Uden at panden rengøres kommes hvidvinen på (stegeresterne giver ekstra smag) og koger kort op. Kom bouillonen ved, samt saft fra ½ citron. Skær den anden halvdel af citronen i tynde skiver, som kommes i saucen, og lad det hele simre 3-4 minutter, til væsken er kogt ind til en kraftig sauce. Kom kapers i, og derefter smørret, der blot lige skal smelte ved god varme. Smag til - og så er saucen færdig. Vend kødet heri og server straks med spaghetti eller kartoffelmos. Drys med finthakket persille.
Kommentarer
Send en kommentar