Gå videre til hovedindholdet

Piccata



(Reklame/ kød modtaget som gave fra Toftegaards Gårdbutik: http://toftegaards-gaardbutik.dk/).

Bare som bevis på, at vi ikke kun spiser kage herhjemme for tiden, så kommer her en hovedret.

Italienerne spiser tit "bare" et stykke kød til secondi eller hovedret, men piccati, som retten her hedder, spises også gerne med spaghetti eller en blød kartoffelmos. Det eneste, man skal være opmærksom på ved retten, er ikke at stege kødet for længe, for så bliver det let sejt. Men steger man det ved god varme 2-3 minutter på hver side og lader det hvile 4-5 minutter bagefter (mens man laver saucen), belønnes man med det møreste og lækreste stykke kød. Saucen er syrlig og salt og klæder kød og tilbehør virkelig godt, så vær ikke bange for, at den er for kraftig, når du smager den til.

Her nyder vi de sidste dage af påskeferien, inden børnene snart skal sendes afsted i skole igen. De glæder sig heldigvis vildt, men for mig føles det SÅ ambivalent og mærkeligt. Jeg håber, det er det rigtige skridt at tage. And that's all I have to say about that, som Forrest Gump ville sige.
Piccata (2 pers)
2 kalveschnitzler
4 spsk mel
Fint salt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
2 dl hvidvin
2 dl oksebouillon
1 usprøjtet citron
2 spsk kapers
25 g smør
Lidt finthakket persille

Tilbehør:
Spaghetti kogt al dente eller blød kartoffelmos

Instruktioner:
Bank schnitzlerne tynde med en kødhammer (men roligt og kontrolleret, som statsministeren ville sige, ikke smadre dem!). Bland mel, 1 tsk salt og lidt peber på en flad tallerken og vend kødet grundigt heri, så det er helt dækket. Varm olien i en stor pande og steg kødet ved god varme ca. 2-3 minutter på hver side. Kødet skal endelig ikke stege for længe.

Tag kødet af varmen og læg det på en tallerken. Dæk med sølvpapir og lad det stå og trække, mens saucen laves.

Uden at panden rengøres kommes hvidvinen på (stegeresterne giver ekstra smag) og koger kort op. Kom bouillonen ved, samt saft fra ½ citron. Skær den anden halvdel af citronen i tynde skiver, som kommes i saucen, og lad det hele simre 3-4 minutter, til væsken er kogt ind til en kraftig sauce. Kom kapers i, og derefter smørret, der blot lige skal smelte ved god varme. Smag til - og så er saucen færdig. Vend kødet heri og server straks med spaghetti eller kartoffelmos. Drys med finthakket persille.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...