Gå videre til hovedindholdet

Rabarber gin fizz


Ahrmen, hvad skete der lige for vejret så?!? Så var det næsten sommer, og nu er det koldt og vådt og blæsende efterår. Det er faktisk ikke i orden. Men det skal alligevel ikke holde os tilbage fra at udnytte, at det trods alt er rabarbersæson, hvilket giver grobund for en drink med dejlig  frisk forårs-rabarbersmag. Så må man bare lege, at solen skinner udenfor.

En klassisk gin fizz er en meget simpel (og lækker) drink, der hovedsageligt består af gin, sukkersirup og citron, så i denne version er den smimple sukkersirup blot udskiftet med en lækker rabarbersirup. Der er som oftest også æggehvide i en original gin fizz, men den har jeg udeladt her, fordi jeg synes, det gør drinken lidt for tung sammen med den søde rabarber.

Rabarbersirup eller -saft kan købes i de fleste større supermarkeder, men det er nemt at lave og virkelig drønlækkert. Opskriften herunder giver nok rabarbersirup til 4-6 drinks, men hvis man synes, det nok lige er i overkanten, kan man også blot blande den op med koldt vand, og så har man den lækreste rabarbersaftevand.

Rabarber gin fizz

Rabarbersirup (4-5 dl):
Ca. 1 bundt rabarber (500 g)
Koldt vand
150 g sukker
Evt ½ stang vanille (kan udelades)
Evt ½ tsk atamon

Rabarber gin fizz:
1/4 del gin
1/4 del rabarbersirup
1/2 del gingerbeer (eller danskvand, hvis man af uvisse årsager ikke kan lide ginger beer)
Lidt friskpresset citron 
Isterninger eller knust is
Citron og evt spiselige blomster til pynt

Instruktioner
Til rabarbersiruppen renses rabarberne og skæres i skiver på ca. ½ cm. Kom rabarberstykkerne i en kasserolle og dæk med vand til ca. 1½ cm over rabarberne. Bring i kog og skru ned, og lad væsken simre i 20 min. Si væsken over i en ren gryde (rabarberresterne skal desværre bare smides ud. Der er ikke noget smag tilbage i dem), og hæld 150 g sukker i og læg evt. en halv flækket vanillestang i (kan udelades for en mere ren rabarbersmag). Bring væsken i kog og lad simre 10 min - jo længere tid væsken simrer, jo tykkere bliver den. Tilsæt evt. ½ tsk atamon, så saften holder sig bedre. Lad saften køle af og stil den på køl, til den skal bruges.

Til drinken blandes gin og rabarbersaft i et glas. Tilsæt ginger beer/danskvand og smag til med lidt citronsaft. Kom godt med is i, pynt evt. med en citronskive og lidt blomster og server straks. 

Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte