Gå videre til hovedindholdet

Masser af inspiration til påskefrokosten (med dem du allerede er hjemme sammen med, selvfølgelig)

Selvom det lige nu ind imellem føles som om tiden er gået helt i stå, og dagene flyder sammen, så nærmer påsken sig alligevel med hastige skridt, og bare fordi vi ikke kan holde stor påskefrokost med familien (det må vi bare glæde os til at gøre senere), så behøver vi jo ikke snyde os selv for noget af den gode påskemad her og nu. 

Herunder har jeg samlet mit bedste bud på en række lækre retter her fra bloggen, som er gode i påsken, men som i det hele taget også er en kulinarisk fejring af alle de lækre ingredienser, som foråret har at byde på.

Sprød forårstærte med små kartofler, asparges og brie

Min absolutte yndlings forårstærte har et hemmeligt våben - eller ingrediens om man vil. Under lækre asparges og små kartofler gemmer sig nemlig et cremet lag brie, der bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Find opskriften lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/forarstrte-med-asparges-sma-kartofler.html

Tunsalat med æg, rejer og asparges
Jeg forbinder i høj grad påsken med med fisk og rejer og æg, og denne salat har det hele. Den kan spises som den er eller serveres med rugbrødschips eller små stykker flutes. Opskriften er lige her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/forarssalat-med-tunmousse-g-rejer-og.html

Fine lyserøde djævleæg
Devilled eggs eller djævleæg er en rigtig lækker måde at spise æg på, hvor blommen tages ud af det kogte æg, blandes sammen med alskens lækre sager og puttes retur. I denne udgave lægges æggene i rødbedesaft for at give dem en fin lyserød farve, som vil pynte på ethvert påskebord. Her er opskriften: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/lyserde-djvleg-med-bacon.html

Laks med sennep og ahornsirup
Det her er uden tvivl en af de lækreste måder at spise laks på, jeg kender. Den sød-stærke blanding af sennep og ahornsirup smager helt fantastisk på den fede fisk. Opskriften findes lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/03/maple-mustard-salmon-laks-med.html

Nordisk forårsfad
Masser af ost, friske grøntsager og frugt sammen med rabarberchutney, tunmousse og karsemayo. Så kan man ikke ønske sig meget mere på et forårsfad - jeg kan ihvertfald ikke. Opskrifter på alle lækkerierne finder lige her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/nordisk-forars-fad.html

Smörgastorta
Smörgastorte er en svensk opfindelse og er meget nemmere at lave end det måske ser ud til. Tærten er fuld af tilsmagt flødeost, laks og rejer på bunde af groft sandwichbrød - og kan pyntes så meget eller lidt man orker (jeg orker som regel meget pynt). Følg linket til opskriften:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/06/smorgastorta-svensk-smrrebrdstrte-med.html

Hotdogs med rejesalat
Vi bliver i den svenske boldgade med disse hotdogs, som ikke fuýldes med pølser men istedet med en frisk og grøntssagsfyldt rejesalat. Super lækkert og opskriften er lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/hotdogs-med-frisk-rejesalat.html

Små butterdejstærter med asparges og brie 
Hurtigt lavede og hurtigt spiste små hapsere er disse sprøde og lækre butterdejstærter med brie og friske grønne asparges, og den nemme opskrift findes lige her  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/sma-butterdejs-trter-med-asparges-brie.html


Skagenrøra aka den bedste rejesalat!
Skagenröra er den mest søgte opskrift  nogensinde på min lille blog, og denne svenske rejesalat (som min gode veninde Mette har lært mig at lave) er da også helt utroligt lækker med masser af friske krydderurter. Prøv selv: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Enhver påskefrokost bør slutte med et sødt punktum. Herunder er forslag til forskellige af slagsen.

Mazarintærte med påskepynt
En nem mazerintærte med sprød tærtedej, blødt mazarinfyld og knasende chokolade pyntet med lidt færdigtkøbte påskeæg falder vist i de flestes smag. Opskriften er her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/03/stor-mazarintrte-med-paskepynt.html

Citron- og vanillemoussekage
En helt utroligt gul, påsket og lækker kage findes lige her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/citron-og-vanillemoussekage-med-citron.html 

Maple pecan pie 
Maple pecan pie er en utroligt lækker tærte, der især smager godt lun og med en god scoop vanilleis til. Opskriften findes her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/maple-pecan-pie.html

Rabarbertærte med creme og kandiserede pistacienødder
En sprød tærte med vanillecreme og rabarber - så bliver det ikke meget bedre. Opskriften er lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/rabarbertrte-med-vanillecreme-og.html

Rigtig god anderledes påske derude/derinde!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...