Gå videre til hovedindholdet

Små butterdejs-tærter med asparges, brie og ramsløgsblomster


Nu går det stærkt. 

Det tager nemlig ingen tid at smække de her små butterdejs-tærter sammen. De smager skønt og ligefrem kalder på et glas koldt hvidvin - eller rosé. De fungerer fint som forret eller et let aftensmåltid - evt. sammen med en god salat. Rene forårssmage med asparges og ramsløg og sprødhed fra smeltet brie og butterdej. Haps, haps, haps!


Butterdejs-tærter med asparges, brie og ramsløgsblomster (4 stk)
4 små stk butterdej fra frost (eller et stort stykke skåret i mindre), ca 6 x 10 cm.
Et lille drys mel til udrulning.
1 lille sammenpisket æg
1 lille rund, mild brie
Et bundt grønne asparges
8-10 ramsløgsblomster (kan udelades)
Lidt olivenolie
Salt & peber

Instruktioner: Tø butterdejen op.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Rul butterdejen let ud (til en størrelse på ca. 8x12 cm) på et let meldrysset bord.

Læg dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Rids dejen hele vejen rundt 1 cm fra kanten uden at skære helt igennem. Pensl med æg på hele fladen.

Skær brien i tynde skiver og fordel osten retfærdigt på de fire stykker butterdej. Rens de grønne asparges og knæk dem, så kun de øverste 10 cm er tilbage. Fordel dem (retfærdigt) oven på brien. Pensl asparges med lidt olivenolie og drys med salt og peber. Kan du få fingre i nogle ramsløgsblomster smager det rigtig dejligt at lægge et par af dem på hvert stykke butterdej. De bliver næsten lidt forkullede og bidrager med en smag af sød hvidløg.


Bages ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 min. eller til butterdejen er gennembagt. Pynt evt. med lidt friske ramsløgsblomster og server med et glas iskoldt hvidvin og en grøn salat.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt