Gå videre til hovedindholdet

Små butterdejs-tærter med asparges, brie og ramsløgsblomster


Nu går det stærkt. 

Det tager nemlig ingen tid at smække de her små butterdejs-tærter sammen. De smager skønt og ligefrem kalder på et glas koldt hvidvin - eller rosé. De fungerer fint som forret eller et let aftensmåltid - evt. sammen med en god salat. Rene forårssmage med asparges og ramsløg og sprødhed fra smeltet brie og butterdej. Haps, haps, haps!


Butterdejs-tærter med asparges, brie og ramsløgsblomster (4 stk)
4 små stk butterdej fra frost (eller et stort stykke skåret i mindre), ca 6 x 10 cm.
Et lille drys mel til udrulning.
1 lille sammenpisket æg
1 lille rund, mild brie
Et bundt grønne asparges
8-10 ramsløgsblomster (kan udelades)
Lidt olivenolie
Salt & peber

Instruktioner: Tø butterdejen op.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Rul butterdejen let ud (til en størrelse på ca. 8x12 cm) på et let meldrysset bord.

Læg dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Rids dejen hele vejen rundt 1 cm fra kanten uden at skære helt igennem. Pensl med æg på hele fladen.

Skær brien i tynde skiver og fordel osten retfærdigt på de fire stykker butterdej. Rens de grønne asparges og knæk dem, så kun de øverste 10 cm er tilbage. Fordel dem (retfærdigt) oven på brien. Pensl asparges med lidt olivenolie og drys med salt og peber. Kan du få fingre i nogle ramsløgsblomster smager det rigtig dejligt at lægge et par af dem på hvert stykke butterdej. De bliver næsten lidt forkullede og bidrager med en smag af sød hvidløg.


Bages ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 min. eller til butterdejen er gennembagt. Pynt evt. med lidt friske ramsløgsblomster og server med et glas iskoldt hvidvin og en grøn salat.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b