Gå videre til hovedindholdet

Muffuletta panini


Italien møder Louisiana i denne spicy sandwich.

Muffuletta'en blev opfundet for over 100 år siden af en siciliansk immigrant i New Orleans. I den originale version finder man lag på lag af forskellige slags kød sammen med en krydret salat med oliven og syltede grøntsager i et gigantisk stykke lyst brød. 

I denne mash-up version, hvor muffuletta'en er lavet som en italiensk panini, er der skruet ned for kødet og op for olivensalaten og osten, men er man kød-fan, er det her åbenbart den slags sandwich, hvor man virkelig kan give den gas på kød-fronten. Som panini bliver muffuletta'en her spicy og sprød og er lige den type hurtige og nemme (og lækre) form for sommermad, som jeg kan overkomme at lave.

Muffuletta panini (4 stk)
4 panini-brød
8 stykker god skinke
2 kugler frisk mozzerella i skiver
Lidt ruculla salat (eller som den hedder hos os: "Den må du gerne have for dig selv"-salaten)

Oliven-salat
100 g sorte oliven
100 g grønne oliven
3 spsk kapers
5-6 små syltede røde peberfrugter på glas (som Peppadew eller lignende)
2-3 spsk olivenolie
Lidt frisk persille
Salt og peber

Lav først oliven-salaten. Hak de to slags oliven, kapers og syltede peberfrugter groft. Bland dem sammen i en skål, dryp lidt olivenolie over og smag til med salt, peber og lidt finthakket persille.

Tænd op for en toast- eller paninimaskinen (eller steg paninien på en almindelig stegepande). Del panini-brødene og kom oliven salat på både top og bund. På bund-delen kommes herefter mozzarella i skiver og skinke og endelig lidt ruccola. Med et hurtigt snuptag lægges toppen ovenpå uden at for meget oliven-salat ryger ud. Steg paninierne i panini-toasteren til osten er smeltet, og brødet er sprødt. Nydes straks!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)