Gå videre til hovedindholdet

Horchata


Horchata er en kold, sydamerikansk drik lavet på mandler og rå ris, smagt til med sukker og kanel.

Horchata er virkelig spøjs at lave. Man føler sig lidt ligesom et barn, der finder tilfældige ting i køkkenet og smider dem sammen i en blender. Men drikken er virkelig nem at lave - man skal bare være ude i god tid, fordi ingredienserne skal trække i nogle timer, inden de kan bruges.

I'm not gonna lie: Horchata er lidt julet i det. Lidt som en lettere og sommerlig udgave af egg nog. Måske er det fordi jeg i så høj grad forbinder smagen af kanel med jul. Men kan man slippe julestemningen, er horchata muy bien - den smager mildt og cremet og er ret mættende. Jeg kan nemt forestille mig, at den ikke bliver værre, hvis man lige hældte et skvæt rom eller tequila i den. Den er bedst helt frisklavet og iskold, så husk masser af isterninger.

Horchata (2 store glas)
75 g ukogte jasmin-ris
75 g smuttede mandler
75 g sukker
½ tsk kanel
6 dl koldt vand

Til servering:
Isterninger

Kom alle ingredienserne (på nær isterninger) i en skål. Rør rundt og lad stå tildækket ved stuetemperatur natten over eller mindst 6 timer.

Hæld hele baduljen over i en blender og blend løs i 2-3 min. Hæld drikken gennem en si og ned i en skål. Fyld et par store glas med isterninger og hæld drikken over. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt