Horchata er virkelig spøjs at lave. Man føler sig lidt ligesom et barn, der finder tilfældige ting i køkkenet og smider dem sammen i en blender. Men drikken er virkelig nem at lave - man skal bare være ude i god tid, fordi ingredienserne skal trække i nogle timer, inden de kan bruges.
I'm not gonna lie: Horchata er lidt julet i det. Lidt som en lettere og sommerlig udgave af egg nog. Måske er det fordi jeg i så høj grad forbinder smagen af kanel med jul. Men kan man slippe julestemningen, er horchata muy bien - den smager mildt og cremet og er ret mættende. Jeg kan nemt forestille mig, at den ikke bliver værre, hvis man lige hældte et skvæt rom eller tequila i den. Den er bedst helt frisklavet og iskold, så husk masser af isterninger.
Horchata (2 store glas)
75 g ukogte jasmin-ris
75 g smuttede mandler
75 g sukker
½ tsk kanel
6 dl koldt vand
Til servering:
Isterninger
Kom alle ingredienserne (på nær isterninger) i en skål. Rør rundt og lad stå tildækket ved stuetemperatur natten over eller mindst 6 timer.
Hæld hele baduljen over i en blender og blend løs i 2-3 min. Hæld drikken gennem en si og ned i en skål. Fyld et par store glas med isterninger og hæld drikken over. Nydes straks.
Kommentarer
Send en kommentar