Så kom solen og foråret og lyset endelig! Det skal nydes - og allerhelst sammen med en kold og lækker is-kaffe!
Den vietnamesiske måde at lave is-kaffe på er super-duper nem. Det er nærmest ikke engang en opskrift, men bare tre ingredienser, der skal blandes sammen. Og til forskel fra andre former for is-kaffe, skal kaffen her ikke engang køles ned, før den kan bruges. Så det er både nemt og hurtigt. Hvilket måske også er en lille smule farligt, for det er ikke just en drik, der er at finde hverken i den nederste eller øverste halvdel af madpyramiden... Men den er sød, skøn og svalende på en varm dag!
Vietnamesisk is-kaffe (1 stk)
1 kop friskbrygget god og stærk kaffe
2-3 spsk kondenseret mælk
Masser af isterninger
Fyld et højt glas, der kan tåle varme, helt op med isterninger. Hæld den varme kaffe over, og kom den kondenserede mælk i. Rør om og nyd straks.
Kommentarer
Send en kommentar