Gå videre til hovedindholdet

El diablo - og lidt foodblog-lovin'


En tequila-drink, der hedder El Diablo?

Den er man da nødt til at prøve. Drinken er nem at lave og smager friskt og ikke alt for sødt trods bær-sødmen fra Creme de Cassis'en. Jeg vil sige, den går perfekt til en gang nachos!

Jeg tænkte, at jeg ville dele links til nogle af mine yndlings-madblogs. Der er SÅ mange vidunderlige madblogs derude, men nogen af dem rammer bare helt plet hos mig. Her kommer en lille liste til inspiration:

Dennis the Prescott
https://dennistheprescott.com/
Ahrmen, den her blog! Jeg har først opdaget den for relativt nylig, men ham Dennis tager bare sådan nogle madbilleder man har lyst til at træde lige ind i sammen med et par gode venner eller sin familie og hygge og gå direkte ombord i de gode sager. Han kan bare noget med stemninger og farver.

Coco Cakeland
http://cococakeland.com/
De kager som bliver vist på denne blog? De er beyond cute. Her er først og fremmest lagkager pyntet som alverdens overnuttede virkelige dyr og fabeldyr.  Min ældste har ønsket sig en drage-kage til sin fødselsdag i juni og jeg har tænkt mig at stjæle inspiration med arme og ben fra denne skønne blog. Men faktisk er der ikke bare nuttede kager, men også nuttede politiske(!) kager med tekster som "Feminist", "Nasty woman" og "Pussy strong". En skøn blog at dykke ned i.

What's Gaby cooking
https://whatsgabycooking.com/
Skønne, sunde salater. Mundvandsfremkaldende kager. Misundelsesvækkende rejsebeskrivelser. Og smukke billeder. Denne blog har det hele. Klart bloggen man skal besøge, når man ikke ved hvad man skal lave til aftensmad (udover min blog selvfølgelig).

Half Baked Harvest
https://www.halfbakedharvest.com/
Stadig min absolutte madblog-favorit. Jeg læser stort aldrig  de lange tekster, som unge og super-sympatiske Thiegan Gerard, der har bloggen, skriver. I stedet nyder jeg bare hendes helt henrivende mad-billeder. Ren food porn og masser af fine opskrifter på både søde og salte retter.


Krøllerier
http://xn--krllerier-m8a.dk/
Den her er lidt uden for nummer, da det ikke er en madblog (selv om der ind i mellem bringes opskrifter), men den fortjener alligevel at blive nævnt. Marie, som har bloggen, bor IRL ca. et stenkast fra mig (okay, 10 stenkast, hvis det er mig, der skal kaste). Hun blogger med hendes egne ord om karriere, kærlighed og krøller. Altså lidt af hvert. Faktisk synes jeg, det er allermest interessant, når hun blogger om arbejdsforhold og økonomi, for det er sådan nogle emner jeg ikke så tit taler med veninder om og som faktisk er interessante at få indblik i. Marie har lige fået barn nummer tre og evner stadig at sende de fineste blog-indlæg ud på nettet. Color me impressed.

Og nu tilbage til El Diablo! Opskrift herunder. Jeg har ikke et cl-mål, så jeg laver drinks ud fra, hvor mange dele X i forhold til hvor mange dele Y der skal i. På den måde kan man også lave drinken så stor eller lille, som man lyster. Jeg håber under alle omstændigheder, at opskriften giver mening for andre end mig på denne måde.
El diablo 
3 dele tequila
2 dele creme de cassis
2 dele frisk limejuice (beregn ca. én lime per drink)
6 dele gingerbeer
Lime og isterninger

Bland limesaft og tequila i et glas. Bland herefter gingerbeer i og hæld til sidst creme de cassis i. Det ser meget fint ud, når den røde farve blandes i drinken. Fyld nu glasset op med is og pynt med lidt limeskiver. Nydes med det samme.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)