Hvis det nu havde været enhver anden og helt almindelig corona-fri dag, ville jeg fremhæve dagens ret, der bærer det fine navn hootenanny, som en utroligt nem måde at lave pandekager til mange, f.eks. til en brunch. Men vi må jo ikke være så mange sammen lige for tiden, så det her er enten en opskrift til lidt senere - eller også er vores corona-maver snart så elastiske, at vi godt kan klemme sådan en størrelse ned.
Hootenanny er en ovnbagt pandekage fra Amish-folkets køkken. Den er nært beslægtet med den (måske?) lidt mere kendte dutch baby (se opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/03/dutch-baby-verdens-nemmeste-pandekage.html), men i en hootenanny blandes der ikke smeltet smør i pandekagedejen. I stedet smeltes smørret i et ovnfast fad, og dejen hældes oveni. Det giver en lækker, sprød overflade på pandekagen.
Min ældste datter er mest til tynde pandekager/crepes og syntes, hootenanny var lige til den tykke side, mens den yngste, der elsker små buttede amerikanske pandekager, syntes, at den var toppen. Hos begge gled pandekagen dog ned uden problemer!
Hootenanny / Amish ovnbagt pandekage (4 pers)50 g smør
4,5 dl mælk
3 æg
125 g mel
3 spsk sukker
1 nip fint salt
Friske bær, citronsaft og flormelis til servering
Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader varmluft.
Kom smørret i et lille ovnfast fad (ca. 20x25 cm) og stil det ind i den opvarmede ovn. Mens smørret smelter, piskes mælk og æg sammen og mel og sukker piskes i til en glat dej. Når smørret er helt smeltet (men inden det begynder at blive brunt), åbnes ovndøren og dejen hældes forsigtigt direkte oveni smørret i fadet. Der skal ikke røres rundt - smørret fordeler sig ovenpå og i dejen af sig selv. Luk ovndøren igen og bag i 25 til 35 minutter, til pandekagen er hævet godt op i siderne og gennembagt. Åbn ikke ovndøren de første 20 minutter, da pandekagen så vil falde sammen.
Skær pandekagen i skiver og server straks med flormelis, friske bær og/eller frisk citronsaft.
Kommentarer
Send en kommentar