Det er sjovt som krydrede, eksotiske retter fra varme himmelstrøg ofte passer perfekt til den danske vinter. Sådan er det i hvert fald med den indonesiske beef rendang - en virkelig dejlig gryderet, som er krydret og varmende uden at være for stærk. Perfekt comfort food til de her kolde og grå dage, som efterhånden udgør den danske vinter. Det er en rigtig simreret, som tager lidt tid at lave og msåke kræver lidt krydderiindkøb, men tid har vi vel egentlig nok af lige nu, og smagen er under alle omstændigheder det hele værd. Og lav endelig en stor portion, så der er til to dage, for smagen bliver kun endnu bedre af at retten får lov at stå på køl natten over.
800 g tykkam
2 spsk smagsneutral olie
2 stængler kanel
4 nelliker
4 kardemommekapsler
4 stjerneanis
1 lille ds tomatpure
1 tsk sukker
3 stængler citrongræs, den grønne del
1 ds kokosmælk
Salt
Kryddermix
Kryddermix
1 løg
3 stængler citrongræs, den hvide del
2-3 fed hvidløg
1-2 tsk frisk revet ingefær
1 frisk rød chili (kan udelades eller brug ½ til en mindre stærk ret)
Instruktioner
Blend ingredienserne til kryddermix'en til en blød pasta. Kom evt en smule vand ved, hvis blandingen er meget tør.
Skær kødet i mundrette tern. Varm olien i en stor gryde og kom kanel, nelikker, kardemomme og stjerneanis i og lad simre et minuts tid, så de frigiver deres smag. Kom kødet i og brun det. Kom kryddermixen, tomatpure og citrongræs i og vend godt rundt.
Tilsæt kokosmælk og rør sammen. Bring i kog, skru ned og lad simre 1½-2 timer under låg. Smag til med lidt sukker og salt. Server med ris, naan og mangochutney.
Skar en grydesteg i småstykker og lavede denne lækre ret i søndags. Perfekt krydderi-kombo til træls dansk januar - og ungerne elskede det. Den laver jeg klart igen!
SvarSletGood thinking med grydestegen der! Fedt at det var et hit:-) Helt enig: We need to spice up our life - ikke mindst i denne ekstra mørke corona-januar.
Slet