Gå videre til hovedindholdet

Sonoma chicken salad / Kyllingesalat som i Californien


Foråret vrimler med hellig- og mærkedage. I dag er Stor Bededag, og på søndag er det Mors dag. Mødre er jo cirka den bedste opfindelse i menneskehedens historie, og hvilken mor fortjener ikke en skål på Mors dag? Men der er jo ingen, der siger, at det skal være en hvidvins- eller sherry-skål - det kunne jo også være en skål kyllingesalat! 
.....

Nej, den var virkelig dårlig. Men kyllingesalaten her er altså rigtig god! 

Sonoma chicken salad  en skål med den lækreste kyllingesalat, der stammer direkte fra solbeskinnede Californien (Sonoma er et område i den nordligste del af skønne stat). Den er langt ude i familie med Waldorf salaten, da der er både bladselleri, nødder og vindruer i. Den er dog slet ikke så tung som Waldorfen eller så fed som den klassiske danske hønsesalat (trods mayo'en i dressingen). Den er meget mere frisk og knasende pga. dem friske frugt og grøntsager. Men ligesom den danske kyllingesalat kan den bruges både på rugbrød, i en sandwich eller på rugbrødschips som en lille hapser. Den er også frisk nok til at kunne stå alene som en lille forret eller en let frokostsalat, hvis man lægger den på en bund af salatblade.  

Sonoma chicken salad (2-4 pers)
2 stk kyllingebrystfileter
Ca. 1½ l. kyllingebouillon (til at pochere kyllingen i)
Salt
2 stængler bladselleri
1 avocado
1 håndfuld pecannødder (ca. 10 stk)
Lidt røde vindruer (også ca. 10), gerne stenfri

Dressing:
2 spsk god mayonaise
1 tsk hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
1 tsk honning
1 tsk sorte birkes
Salt og peber

Instruktioner:
Bring bouillonen i kog i en gryde og kom kyllingefileterne i. Lad dem simre under låg i ca. 10 min (lidt længere hvis de er meget store) til de er netop gennemkogte og mørre. Tag filetterne op af væsken, og lad dem afkøle. Skær dem i mundrette bider, ca. 1 x 1 cm. (Alternativt kan de rives fra hinanden med to gafler, så de bliver mere a la pulled chicken i salaten, hviket også er lækkert).

Rist kort pecannødderne på en medium varm pande. lad afkøle, og hak dem groft. Skær bladselleri i tynde skiver. Skær vindruerne i halve og fjern evt. sten. Skær avocadokødet i mundrette stykker.

Lav dressingen: Bland mayonaise, eddike og honning (der skal lige røres godt her, for at den bliver integreret ordentligt) til en ret tynd dressing. Kom birkes i og smag til med salt og peber. 

Bland først kylling og bladselleri godt i dressingen. Vend herefter vindruer, avocado og nødder i. Kan serveres straks eller holde sig fint 1 dags tid på køl.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte