Gå videre til hovedindholdet

Frosé med jordbær

 


Frosé er efter min mening en helt perfekt drink at køle ned med her i heden, som har lagt sig over landet i disse dage. Drinken er meget simpel og består hovedsageligt af rosé og evt. også frugt, og den minder i konsistens meget om en margarita eller daiquiri - sådan lidt slush ice-agtig - men er knap så sød i smagen.  

Drinken er opfundet på en bar i New York, og navnet er en sammentrækning af ordene frozen og rosé. Den kan laves på mange forskellige måder (f.eks. ved at ganske enkelt at fryse rosé ned og derefter blende den), men opskriften herunder er den nemmeste måde jeg kender til og giver - efter min mening - også det bedste resultat. Super nem og super forfriskende! Jeg har brugt frosne jordbær i denne version, men andre former for frosne bær eller frossen frugt (som nektariner eller vandmelon) er glimrende alternativer.

Man behøver ingenlunde at finde de fine glas frem fra bagerst i skabet - jeg har bare brugt nogen her til ære for billederne. Men drinken smager mindst lige så godt i et vinglas eller et almindeligt vandglas - gerne med et sugerør i - slurp:-)

Cheers - og fortsat god sommer!


Jordbær frosé (4 pers)

400 g frosne jordbær

½ flaske rosé

Saft fra ½ lime

1 spsk flormelis

Evt. lidt vodka

Evt. lidt friske jordbær til pynt

Instruktioner

Kom gerne glassene drikken skal serveres i på køl nogle timer i forvejen - så smelter frosé'en ikke så hurtigt.

Kom frosne jordbær, vin, limesaft og flormelis (og evt. vodka) i en blender og blend til en ensartet "slushie" uden klumper af hele jordbær. Hvis din blender ikke kan klare mosten, kan det hjælpe at røre lidt rundt i slushie'en (mens blenderen er slukket!!) eller tilføje lidt mere rosé.  

Hæld drikken i glassene og pynt evt. med en skive jordbær. Nyd hurtigst muligt:-)


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte