Gå videre til hovedindholdet

Solskinssalsa

 

Selvom jeg er rimelig elendig til at klare høj sol og hård varme, synes jeg alligevel, at det er helt FANTASTISK, at vi får lov at få nogle ægte sommerdage med hedebølge, blå himmel og tropenætter. Så har det rigtigt været sommer, føles det som.

Til gengæld lægger heden en dæmper på min lyst til at stå i køkkenet, så i disse dage bliver det hovedsageligt til lette, kolde retter (og is). En klar favorit i varmen er denne solskinssalsa, som virkelig smager af sommer, da der indgår både jordbær og mango. Derudover er der cremethed fra avocado og friskhed fra lime juice foruden crunch og kant fra lidt rødløg og sydamerikanske noter fra frisk koriander (som dog kan udelades, hvis man er koriander-hader). Og det er faktisk dét. Utroligt nemt og utroligt lækkert. Salsa'en er både cremet og chunky og passer perfekt til en gang salte tortillachips - og dét må godt passere som aftensmad en gang i mellem - ihvertfald når det er så varmt som i disse dage.


Solskins salsa (nok til en stor pose tortilla chips)

2 avocadoer

1 lille rødløg

1 moden mango

1 lille bakke jordbær (ca. 250 g)

Frisk saft fra ½ lime

Lidt frisk koriander (kan udelades)

Lidt chiliflager (kan udelades)

Serveres med salte tortillachips

 

Instruktioner:

Skær avocado, jordbær og mango i små tern. Skær rødløget i meget små tern. Bland det hele i en skål sammen med limesaften. Det må gerne blive en lille smule smattet. Hak korianderen fint og bland i. Anret i en skål og drys med chiliflager. 

Spises helst med det samme, da avocadoerne hurtigt bliver misfarvede, men kan godt opbevares på køl ½ døgns tid.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte