Efter en længere pause er bloggen tilbage - med kage.
Hummingbird cake stammer oprindeligt fra Jamaica, men er særligt kendt - og elsket - i USA, især i Sydstaterne. Kagen er saftig fra både banan og ananas, fuld af lækker knas fra pecannødder og har en sød men krydret smag fra bl.a. kanel og muskatnød. Her i en nem og hurtig muffin version.
Enjoy:-)
Hummingbird cake-muffins (15 store muffins)
75g + 25g grofthakkede pecannødder
400 g mel
250 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk fint salt
1 tsk kanel
1 tsk muskatnød
1 tsk vanillesukker
1 banan
1½ dl mælk
1 dl smagsneutral olie, fx rapsolie
3 æg
200 g. dåseananas, grofthakkede
1 dl. saft fra ananassen
Glasur:
3 spsk flødeost
1 spsk mælk
½ tsk vanillesukker
1 spsk flormelis
Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader, mens dejen blandes.
Bland de tørre ingredienser i en stor skål: (de 75 g pecannødder, mel, sukker, krydderier, salt, bagepulver og natron). I en anden skål moses bananen og blandes med resten af ingredienserne: Mælk, olie, æg, ananas og ananassaft.
Bland de våde ingredienser i de tørre, og fordel dejen i muffin-forme. De hæver en del, så fyld ikke formene helt op. Bages 15-20 min til de netop er faste.
Lad kagerne køle helt af. Rør ingredienserne til glasuren sammen og fordel over kagerne. Drys med de sidste (25 g) hakkede pekannødder. Glasuren er noget klistret og kan ikke holde sig, så brug den først umiddelbart inden kagerne skal spises.
Det er en stor portion, men de bagte muffins kan fryses uden glasur.
Kommentarer
Send en kommentar