Pandekager er altid en god ide - ikke mindst på en kølig marts-søndag.
Galette Bretonne er en fransk madpandekage med lækkert fyld af skinke, ost og toppet af med et spejlæg. Ren yummy goodness.
God søndag og bon appétit!
Pandekagedej:
100 g boghvedemel eller grahamsmel
25 g hvedemel
1 tsk fint salt
1 stort æg
2½ dl mælk
1½ dl koldt vand
Lidt olivenolie til stegning
Fyld:
8 skiver god skinke, fx prosciutto crudo (selvom det er italiensk og ikke fransk)
Lidt revet ost, fx gryére
4 æg
Salt og peber
Evt lidt rucolasalat
Instruktioner:
Ingredienserne til pandekagerne piskes sammen til en tynd dej, der stilles på køl 1-2 timer.
Herefter bages pandekager på en varm pande med lidt olivenolie. På grund af den store mænge boghvede/grahamsmel er pandekagerne lidt mere sarte end almindelige pandekager, så de skal vendes lidt forsigtigt.
Dejen giver ca. 4 store pandekager.
Hold pandekagerne varme i ovnen ved 100 grader, mens de fire æg steges som spejlæg.
Fordel skinken på de fire pandekager og drys med revet ost. Læg forsigtigt de fire æg øverst og fold pandekagens sider ind over fyldet. Krydr med salt og peber.
Server straks, evt. med lidt rucula som tilføjer en frisk smag til retten.
Bon appétit!
Kommentarer
Send en kommentar