Gå videre til hovedindholdet

Anbefaling: Afternoon tea på Restaurant Carmel

Kort tid før sommerferien, da det stadig var 30 grader varmt og alt for hedt til at opholde sig udenfor (ihvertfald for sådan en halv-albino som mig), var jeg en tur på restaurant i Huset Carmel i Århus C med en tidligere kollega. Vi skulle have indhentet lidt snak over en gang afternoon tea med det hele. Og det var simpelthen så fint og hyggeligt, at jeg - med nogen forsinkelse - er nødt til at anbefale det her på bloggen.

Huset Carmel er tidligere missionshus for Indre Mission og har også huset Granhøj Dans i en årrække, men er nu bygget om til hotel, jazz salon og restaurant. Jeg har kun prøvet restauranten (i og med at jeg bor i Århus, er der jo desværre ingen grund til at prøve en overnatning der) og synes, der er SÅ fint og stemningsfuldt. Salen, man sidder i (som ses på det øverste billede), er det gamle missions lokale. Der er højt til loftet og meget af det fine gamle særpræg er bevaret, f.eks. den gamle prædikestol. Samtidig er der indrettet lækkert og smagfuldt med mørke møbler og lidt Chesterfield-style, og så synes jeg, at stedet oser af stil og historie. 

Vores afternoon tea var også et stort hit. Vi fik både kaffe og te og dertil en kageopsats i tre etager med alskens lækkerier (se billede nedenfor): Trekantede sandwich med hhv. laks og agurk; eton mess; frisk frugt samt små nærmest konfekt-agtige brownies og chokolade-scones med lidt creme i. Alt sammen toplækkert.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg kommer der. På hjemmesiden fremgår det, at maden så vidt muligt er økologisk og følger årstiderne. Derudover er der fællesspisning (eller Folkekøkken, som de selv kalder det) hver onsdag med mad serveret ved langborde til rimelige priser. Det kunne jeg helt sikkert godt tænke mig at prøve på et tidspunkt. Mere info her: http://www.husetcarmel.dk/


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte