Gå videre til hovedindholdet

Anbefaling: Afternoon tea på Restaurant Carmel

Kort tid før sommerferien, da det stadig var 30 grader varmt og alt for hedt til at opholde sig udenfor (ihvertfald for sådan en halv-albino som mig), var jeg en tur på restaurant i Huset Carmel i Århus C med en tidligere kollega. Vi skulle have indhentet lidt snak over en gang afternoon tea med det hele. Og det var simpelthen så fint og hyggeligt, at jeg - med nogen forsinkelse - er nødt til at anbefale det her på bloggen.

Huset Carmel er tidligere missionshus for Indre Mission og har også huset Granhøj Dans i en årrække, men er nu bygget om til hotel, jazz salon og restaurant. Jeg har kun prøvet restauranten (i og med at jeg bor i Århus, er der jo desværre ingen grund til at prøve en overnatning der) og synes, der er SÅ fint og stemningsfuldt. Salen, man sidder i (som ses på det øverste billede), er det gamle missions lokale. Der er højt til loftet og meget af det fine gamle særpræg er bevaret, f.eks. den gamle prædikestol. Samtidig er der indrettet lækkert og smagfuldt med mørke møbler og lidt Chesterfield-style, og så synes jeg, at stedet oser af stil og historie. 

Vores afternoon tea var også et stort hit. Vi fik både kaffe og te og dertil en kageopsats i tre etager med alskens lækkerier (se billede nedenfor): Trekantede sandwich med hhv. laks og agurk; eton mess; frisk frugt samt små nærmest konfekt-agtige brownies og chokolade-scones med lidt creme i. Alt sammen toplækkert.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg kommer der. På hjemmesiden fremgår det, at maden så vidt muligt er økologisk og følger årstiderne. Derudover er der fællesspisning (eller Folkekøkken, som de selv kalder det) hver onsdag med mad serveret ved langborde til rimelige priser. Det kunne jeg helt sikkert godt tænke mig at prøve på et tidspunkt. Mere info her: http://www.husetcarmel.dk/


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)