Gå videre til hovedindholdet

Mexican street corn



Man får jo nærmest smidt majskolber i nakken i disse dage. Ovenikøbet virker de desuden lækre og sprøde (og ikke knastørre og lidt gammelbrune, som de ind i mellem kan være), og så er det bare med at benytte sig af det, synes jeg. Det er måske ikke noget man skal servere på en første date, men det er et stort hit herhjemme, hvor vi kender hinanden godt nok til at kunne se gennem fingre med majs mellem tænderne, ucharmerence gnasken og snaskede fingre.

Jeg har haft lyst til at forsøge mig med mexikanske street corn længe, fordi, ja altså, jeg tror nærmest aldrig, jeg har smagt noget mexikansk mad eller tex mex, jeg ikke kunne lide, og disse majskolber er ingen undtagelse. Sprøde, søde, saftige majs med cremet dressing og masser af krydderi. ¡Dios mio, det er bueno! Man kan selvfølgelig skrue op eller ned for chili og krydderier, hvis nogen i husholdningen er mere til det ene eller det andet. 
Mexican street corn (3 stk)
3 majskolber

Dressing
1 dl creme fraiche
2 spsk mayonaise
½ tsk løgpulver
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk chipotle chili
Friskpresset juice fra ½ lime
Salt & peber

Til servering
Parmesan
Chipotle chili
Frisk persille eller koriander
Skiver af lime

Fjern blade og tråde fra de friske majskolber. Kom dem i en stor gryde med saltet vand og bring vandet i kog. Lad majsene koge møre ved jævn varme i 5-6 minutter. Hæld vandet fra, og lad majsene køle lidt af. 

Bland imens alle ingredienserne til dressingen i en skål. Smag til.

Pensl majskolberne med en generøs portion dressing. Server straks med parmesan, mere chipotle chili, friskhakket persille og/eller koriander og skiver af lime, som man selv kan gøre brug af, alt efter hvor stærk, spicy, syrlig etc. man gerne vil have sine majs.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)