Gå videre til hovedindholdet

Mexican street cornMan får jo nærmest smidt majskolber i nakken i disse dage. Ovenikøbet virker de desuden lækre og sprøde (og ikke knastørre og lidt gammelbrune, som de ind i mellem kan være), og så er det bare med at benytte sig af det, synes jeg. Det er måske ikke noget man skal servere på en første date, men det er et stort hit herhjemme, hvor vi kender hinanden godt nok til at kunne se gennem fingre med majs mellem tænderne, ucharmerence gnasken og snaskede fingre.

Jeg har haft lyst til at forsøge mig med mexikanske street corn længe, fordi, ja altså, jeg tror nærmest aldrig, jeg har smagt noget mexikansk mad eller tex mex, jeg ikke kunne lide, og disse majskolber er ingen undtagelse. Sprøde, søde, saftige majs med cremet dressing og masser af krydderi. ¡Dios mio, det er bueno! Man kan selvfølgelig skrue op eller ned for chili og krydderier, hvis nogen i husholdningen er mere til det ene eller det andet. 
Mexican street corn (3 stk)
3 majskolber

Dressing
1 dl creme fraiche
2 spsk mayonaise
½ tsk løgpulver
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk chipotle chili
Friskpresset juice fra ½ lime
Salt & peber

Til servering
Parmesan
Chipotle chili
Frisk persille eller koriander
Skiver af lime

Fjern blade og tråde fra de friske majskolber. Kom dem i en stor gryde med saltet vand og bring vandet i kog. Lad majsene koge møre ved jævn varme i 5-6 minutter. Hæld vandet fra, og lad majsene køle lidt af. 

Bland imens alle ingredienserne til dressingen i en skål. Smag til.

Pensl majskolberne med en generøs portion dressing. Server straks med parmesan, mere chipotle chili, friskhakket persille og/eller koriander og skiver af lime, som man selv kan gøre brug af, alt efter hvor stærk, spicy, syrlig etc. man gerne vil have sine majs.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)