Chow mein med grøntsager


Midt i alle de fødselsdagsarrangementer vi afholder (og al den dertilhørende lækre mad) hen over den første del af sommeren, skal der ind imellem også noget nem hverdagsmad med nogle seriøse grøntsager på bordet. Og her er chow mein proppet med ekstra grøntsager et ret godt bud. Det eneste, der er en tidskrævende ved denne ret, er at forberede grøntsagerne, og selv det er faktisk hurtigt gjort. Derefter er det bare at kaste alle ingredienserne i en wok eller stor pande, og så er maden færdig. 

Chow mein - som egentlig bare betyder "stegte nudler" på kinesisk - laves ofte med kylling, men jeg kan faktisk bedre lide den kødfri med ekstra mange grøntsager, såsom sprøde vandkastanjer og sugarsnaps. Denne ret er i øvrigt det nærmeste jeg nogensinde er kommet på at lave nudler, der smager hen ad dem, man altid får på buffetterne på kinesiske restauranter. De er min favorit (selvom mange andre vist synes, de er en lidt kedelig del af buffeten), så jeg arbejder videre på at komme helt i mål med at lave nogen, der smager præcis lige så "kedeligt". I'll keep you posted.
Chow mein (4 pers)
250 g ægnudler
Lidt salt
½ spsk sesamolie/ smagsneutral olie

Grøntsager:
2 gulerødder
1 gul peber
1/4 spidskål
1½ dl bønnespirer
250 g sugar snaps
1 lille ds vandkastanjer
+ lidt smagsneutral olie

Dressing:
3 spsk soya sauce
1½ spsk fiskesauce
1½ spsk risvinseddike (eller hvidvinseddike)
2-3 tsk sukker
½ tsk sesamolie
½ tsk hvid peber (kan udelades)

Lidt sesamfrø til servering

Instruktioner:
Kog først nudlerne netop mørre i letsaltet vand, dræn, kom i en skål og vend det i (sesam)olien, så det ikke klistrer sammen. Stil til side.

Forbered nu alle grøntsagerne:
Skær gulerødder, peberfrugt og spidskål i fine, tynde, ikke for lange strimler. Dræn vandkastanjerne. Stil alle grøntsager klar ved en wok eller en stor stegepande.

Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål.

Varm lidt olie godt op i wok'en eller stegepanden. Kom først gulerødder og kål i og lad stege et par minutter før den gule peber steger med et minuts tid. Herefter kommes snap peas, bønnespirer og vandkastanjer i sammen med nudlerne. Lad stege et par minutter, så nudlerne også bliver lidt sprøde. Fordel dressingen over nudler og grøntsager. Smag til - måske skal der lidt mere soya eller fiskesauce i.

Server rygende varm med et drys sesamfrø.

Kommentarer

Populære indlæg