Små, sprøde quiche lorraineQuiche lorraine er en skøn klassiker og kan vist uden overdrivelse kaldes alle quiche's dronningemoder. 

Den har i sandhed alt, hvad en god quiche bør have: En sprød bund, cremet fuld  og ikke mindst: Bacon! I den klassiske version blandes baconen i æggemassen og bages sammen med resten af quichen, og ja, det smager jo godt, men jeg foretrækker nu at drysse baconen over den færdige quiche, så baconen bevarer sin sprødhed.

Det er en alsidig ret, der kan serveres til brunch, frokost eller endda en skøn aftensmad sammen med en let salat.

Små, sprøde quiche lorraine (6 små eller 1 stor)
Tærtebund
60 g fuldkornsmel
120 g hvedemel
1 tsk groft salt
100 g koldt smør + ekstra til at smørre formen

1-2 spsk iskoldt vand

Fyld:
200 g bacon tern
1 lille løg
100 g revet ost, feks. mozzerella eller cheddar
3 æg
2½ dl fløde (eller mælk, men brug fløde, okay!)
½ tsk revet muskatnød
Frisk timian (kan udelades)
Salt & peber

Instruktioner:
Til dejen blandes de to slags mel med salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker og nulr det ud i melet til det minder om grove brødkrummer. Saml dejen med en eller to skefulde iskoldt vand (brug lidt vand ad gangen, så dejen ikke bliver for våd). Dejen skal ikke æltes - kun lige samles. Stil dejen på køl i 20 min.

Smør en almindelig tærteform eller 6 små med smør. Varm ovnen op til 175 grader varmluft. Rul tærtedejen tyndt ud på et meldrysset bord og læg den forsigtigt over i tærteformen/formene. Dejen er lidt porøs, men kommer der revner og sprækker, kan de lappes med lidt overskydende dej eller ved at presse dejen sammen ved revnerne.

Forbag dejen i ovnen i 10 min. Det kan gøres ved at lægge bagepapir over tærtedejen og komme tørrede bønner eller ukogte ris i og derefter bage den 10 min. Jeg plejer dog blot at rulle dejen lidt ekstra ud, så den når lige op over tærteformens kant - og efter forbagningen (de 10 min) skære overskydende dej væk. Det giver ikke en snorlige kant, men er nemmere end at skulle bøvle med bønner, synes jeg. 

Imens tærten forbager, klargøres fyldet.

Steg baconternene gyldne på en varm, tør pande.Tag dem af panden, og lad dem dryppe lidt af på et stykke køkkenrulle. Hak løget fint og steg det i baconfedtet.

Pisk æg, fløde/mælk, revet ost, salt, peber, muskatnød og evt. lidt timian sammen i en skål. 

  1. Fordel bacontern over tærtebunden (gem evt lidt til at drysse over tærterne før servering). Hæld æggemassen over og bag midt i ovnen, ca. 20 min. for de små og 30 min. for den store tærte. 
  2. Server varme eller lune med lidt ekstra bacon og evt lidt frisk timian.

Kommentarer

Populære indlæg