Gå videre til hovedindholdet

Syv skønne sommersalater

Hvis den her blog nu ordentligt skulle leve op til sit navn og vitterligt handle om alverdens mad, så burde jeg have forberedt en skøn mellemøstlig ret og ønsket eid mubarak efter ramadan-månedens afslutning . Men-men-men så forudseende har jeg ikke lige været, så det må blive i en senere post. I stedet kommer der her i anledning af, at sommeren og varmen vist endelig er lige om hjørnet, en lille opsummering af nogle seriøst gode sommersalater - nogle er gode som tilbehør, andre udgør et helt måltid i sig selv, alle er super lækre, I promise! 

Cobb salad
Cobb salad har det hele - både kød, grønt, frugt og nødder. Og så har den i mine børns øjne den fine egenskab, at de forskellige ingredienser ikke blandes, men ligger pænt side om side, så man kan (fra)vælge, som man vil. Find denne ekstra sommerlige version af cobb salaten med jordbær lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html

Lun kartoffelsalat
Jeg elsker klassiske kolde kartoffelsalater, både dem med creme fraiche dressing og dem med olie-eddike. Denne  kartoffelsalat udmærker sig ved at være lun og svøbt i en mild, men frisk persille-pesto. Bruger man faste, nye kartofler, er den et sikkert hit til en god grillaften. Find opskriften lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/lun-kartoffelsalat-med-grillet-asparges.html


Rejesalat/Skagenröra
Den mest populære post på min lille blog er uden sammenligning denne vidunderlige, svenske rejesalat kaldet Skagenröra. Den er også fremragende, så jeg forstår godt dens popularitet. Prøv selv opskriften her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Panzanella med mozzerella
En italiensk salat med få og simple ingredienser, hvor helheden bliver til meget mere end summen af delene. Panzanella med mozzerella er en skøn, sommerlig og mættende salat, som vi da vist snart skal have på menuen igen. Opskriften er lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/panzanella-med-mozzerella.html

Chevre chaud
Chevre chaud er en spøjs, men vidunderlig fransk salat, hvor en slags lune gedeostecroutoner inkorporeres i selve salaten. Det smager himmelsk. Prøv selv:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/06/chevre-chaud-med-blabr-brombr-og.html

Vietnamesisk agurkesalat
Milevidt fra den (i øvrigt også dejlige) klassiske danske agurkesalat er den vietnamesiske udgave, som er knasende sprød og fuld af friske krydderurter. Og hey, så er der peanuts i. Det giver altid et stort plus i min bog. Prøv den her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/01/vietnamesisk-agurkesalt.html

Grøn grøn grøn salat
Til slut bare en simpel salat, som er grøn med grønt på. Nem at lave og lækker at spise med cremede, knasende, søde og salte elementer. Find den lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/05/grn-grn-grn-salat-med-ramslgsolie.html

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte