Syv skønne sommersalater

Hvis den her blog nu ordentligt skulle leve op til sit navn og vitterligt handle om alverdens mad, så burde jeg have forberedt en skøn mellemøstlig ret og ønsket eid mubarak efter ramadan-månedens afslutning . Men-men-men så forudseende har jeg ikke lige været, så det må blive i en senere post. I stedet kommer der her i anledning af, at sommeren og varmen vist endelig er lige om hjørnet, en lille opsummering af nogle seriøst gode sommersalater - nogle er gode som tilbehør, andre udgør et helt måltid i sig selv, alle er super lækre, I promise! 

Cobb salad
Cobb salad har det hele - både kød, grønt, frugt og nødder. Og så har den i mine børns øjne den fine egenskab, at de forskellige ingredienser ikke blandes, men ligger pænt side om side, så man kan (fra)vælge, som man vil. Find denne ekstra sommerlige version af cobb salaten med jordbær lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html

Lun kartoffelsalat
Jeg elsker klassiske kolde kartoffelsalater, både dem med creme fraiche dressing og dem med olie-eddike. Denne  kartoffelsalat udmærker sig ved at være lun og svøbt i en mild, men frisk persille-pesto. Bruger man faste, nye kartofler, er den et sikkert hit til en god grillaften. Find opskriften lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/lun-kartoffelsalat-med-grillet-asparges.html


Rejesalat/Skagenröra
Den mest populære post på min lille blog er uden sammenligning denne vidunderlige, svenske rejesalat kaldet Skagenröra. Den er også fremragende, så jeg forstår godt dens popularitet. Prøv selv opskriften her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Panzanella med mozzerella
En italiensk salat med få og simple ingredienser, hvor helheden bliver til meget mere end summen af delene. Panzanella med mozzerella er en skøn, sommerlig og mættende salat, som vi da vist snart skal have på menuen igen. Opskriften er lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/panzanella-med-mozzerella.html

Chevre chaud
Chevre chaud er en spøjs, men vidunderlig fransk salat, hvor en slags lune gedeostecroutoner inkorporeres i selve salaten. Det smager himmelsk. Prøv selv:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/06/chevre-chaud-med-blabr-brombr-og.html

Vietnamesisk agurkesalat
Milevidt fra den (i øvrigt også dejlige) klassiske danske agurkesalat er den vietnamesiske udgave, som er knasende sprød og fuld af friske krydderurter. Og hey, så er der peanuts i. Det giver altid et stort plus i min bog. Prøv den her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/01/vietnamesisk-agurkesalt.html

Grøn grøn grøn salat
Til slut bare en simpel salat, som er grøn med grønt på. Nem at lave og lækker at spise med cremede, knasende, søde og salte elementer. Find den lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/05/grn-grn-grn-salat-med-ramslgsolie.html

Kommentarer

Populære indlæg