Gå videre til hovedindholdet

Grøn-grøn-grøn salat med ramsløgsolie
Jeg synes tit, jeg står og mangler den der simple salat, der er hurtig at smide sammen og lige kan serveres ved siden af måltidets "hovedattraktion", hvad det så end måtte være. Så grønne salat-opskrifter kan man efter min mening aldrig få for mange af.

Til denne salat var inspirationen i første omgang stort set alt, hvad jeg kunne finde på af grønt: Spinat, avocado, ærter og asparges - og så for variationens (og smagens) skyld lidt tranebær, ost og mandler. Det blev, hvis jeg må være så ubeskeden, en virkelig lækker, simpel salat. Da det er forår og ramsløgene (som i øvrigt også er smukt grønne) er i sæson var det oplagt at lave en simpel ramsløgsolie til salaten. Jeg synes, den smager super godt - lidt som en stærk pesto, men hvis man ikke er til ramsløg, kan man sagtens servere en almindelig grøn pesto eller olie-eddike dressing til salaten her.
Grøn-grøn-grøn salat med ramsløgsolie
1 lille pose babyspinat, ca. 125 g.
1 stor, moden avocado 
½ bundt friske grønne asparges, 
Ca. 1 dl ærter, optået fra frost 
Ca ½ dl tørrede tranebær 
Ca ½ dl mandler, 
Ca ½ dl revede parmesanflager 

Ramsløgsolie
5-7 ramsløgsblade
½ dl olivenolie 
Lidt salt 

Instruktioner:
Start med at riste mandlerne et par minutter på en tør, varm pande, så de bliver sprøde og gode. Sæt dem til side til afkøling. Hak dem herefter groft.

Skær spinatbladende i mindre stykker. Skær den gode del af aspargesene i mindre, mundrette stykker. Skær også avocadoen i mindre stykker.

Bland spinat, asparges, avocado og ærter i en salatskål. Drys med tørrede tranbær, mandler og parmesanflager.

Til ramsløgsolien blendes ramsløgsblade med olie og lidt salt. Server olien ved siden af salaten, så man selv kan dosere og dryppe den på salaten.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt