Gå videre til hovedindholdet

Krydret kyllingekebab med tahindressingDet er ingen hemmelighed, at jeg er mega fan af at lave hjemmelavede udgaver af forskellige take-away favoritter. Dels er det sjovt at lave og dels smager det altid godt, hvis ikke bedre end den oprindelige ret. Og tit er det ikke så lidt sundere også.

Jeg har tidligere lavet en (shish) kebab-ret (https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/shish-kebab-med-couscous-og-grillede.html), som blev et ret stort hit her i huset, og denne her er faktisk lige så god og lige så nem at lave. Kyllingen bliver sprød og krydret uden at være alt for stærk, og tahindressingen giver god hummus-agtig cremethed. Jeg serverede kebab'en på hjemmebagte faldbrød (opskrift coming up), fordi sådan en irriterende type er jeg - men man kan jo købe rigtigt gode fladbrød mange steder, så det er slet ikke en nødvendigt at bage selv, hvis man ikke har tid eller lyst.
Krydret kyllingekebab med tahindressing (4 pers)
Kylling:
4 kyllingebryster
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
1 tsk stødt ingefær
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk kanel
1 tsk allround krydderi (kan udelades)
1 nip sort peber
1 tsk salt
3 spsk god olivenolie

Dressing:
2 spsk tahin
4 spsk græsk yoghurt
Saft fra 1 citron
Salt
Lidt koldt vand


Desuden:
4 gode fladbrød, f.eks. khubz taboon (opskrift coming up)
Agurk, tomat, salat, rødløg, citron og hvad du ellers kan lide i en kebab

Instruktioner:
Start i god tid med kyllingen - gerne dagen i forvejen - så den kan nå at marinere.

Bland alle kryderrierne i en stor skål. Skær kyllingebrysterne i  mundrette stykker og vend stykkerne i krydderiblandingen, så alle stykkerne er helt dækkede af krydderi. Kom til sidst olivenolie ved og vend rundt. Dæk til og stil på køl - mindst 3-4 timer og gerne natten over.

Til dressingen blandes yoghurt, tahin og citronsaft godt sammen og smages til med salt. Kom vand i til dressingen har den ønskede konsistens (jeg plejer at bruge ca. ½ dl).

Steg kyllingen på en varm pande, mens du varmer flødbrød i ovnen (hold dem varme og bløde ved at lægge dem ind i et rent viskestykke, når de kommer ud af ovnen) og forbered de grøntsager, der skal serveres med kebab'en.

Så snart kyllingen er færdigstegt, sættes alle dele på bordet, så folk selv kan samle deres egen kebab. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt