Gå videre til hovedindholdet

Chevre chaud med blåbær, brombær og pinjekerner


Når det er sommer og varmt har jeg stort set kun lyst til at spise salat... Og så is selvfølgelig ... og sommerbær... og grillpølser... og koldskål... og smoothies... og nachos... og vandmelon...

Hmm, jeg begynder lige forfra. Når det er sommer og varmt, kan jeg rigtig godt lide at spise gode og simple salater til frokost og aftensmad. En favorit er den franske salat chevre chaud. Det er en klassisk fransk bistro ret, der ifølge mine smagsløg er temmelig genial, fordi den både er hurtig at lave og samtidig er super lækker med søde og sprøde elementer og så den der smeltede, salte gedeost ovenpå sprødt brød - un goût délicieux. 

Salatens navn betyder i øvrigt "varm ged", så jeg synes bare, vi holder os til den franske titel.
Chevre chaud med blåbær, brombær og pinjekerner (2 pers)
150 g blandet salat
½ groft flute 
½ rulle gedeost 
1 lille rødløg
En stor håndfuld blåbær
En stor håndfuld brombær (evt. optøet fra frost)
35 g pinjekerner

Dressing:
4 spsk god olivenolie
1½ spsk balsamico eddikke
Salt & peber

Tænd ovnen på 180 grader. 
Skær flütet i tynde skiver (beregn ca. 4 skiver til hver) og skær også osten i tynde skiver, der placeres ovenpå brødt. Rist ostebrødet i ovnen i ca. 10 min - til osten er smletet i midten og brødet er sprødt.

Imens laves salaten. Skær rødløget i tynde skiver og vend det i den blandede salat sammen med de to slags bær.

Ryst olie og eddike sammen til dressingen og smag til med salt og peber. Vend den i salaten.

Anret salaten på to tallerkner og anret gedeost-brødet ovenpå. Kom evt. et vrid friskkværnet peber over osten. Spises straks.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)