Chevre chaud med blåbær, brombær og pinjekerner


Når det er sommer og varmt har jeg stort set kun lyst til at spise salat... Og så is selvfølgelig ... og sommerbær... og grillpølser... og koldskål... og smoothies... og nachos... og vandmelon...

Hmm, jeg begynder lige forfra. Når det er sommer og varmt, kan jeg rigtig godt lide at spise gode og simple salater til frokost og aftensmad. En favorit er den franske salat chevre chaud. Det er en klassisk fransk bistro ret, der ifølge mine smagsløg er temmelig genial, fordi den både er hurtig at lave og samtidig er super lækker med søde og sprøde elementer og så den der smeltede, salte gedeost ovenpå sprødt brød - un goût délicieux. 

Salatens navn betyder i øvrigt "varm ged", så jeg synes bare, vi holder os til den franske titel.
Chevre chaud med blåbær, brombær og pinjekerner (2 pers)
150 g blandet salat
½ groft flute 
½ rulle gedeost 
1 lille rødløg
En stor håndfuld blåbær
En stor håndfuld brombær (evt. optøet fra frost)
35 g pinjekerner

Dressing:
4 spsk god olivenolie
1½ spsk balsamico eddikke
Salt & peber

Tænd ovnen på 180 grader. 
Skær flütet i tynde skiver (beregn ca. 4 skiver til hver) og skær også osten i tynde skiver, der placeres ovenpå brødt. Rist ostebrødet i ovnen i ca. 10 min - til osten er smletet i midten og brødet er sprødt.

Imens laves salaten. Skær rødløget i tynde skiver og vend det i den blandede salat sammen med de to slags bær.

Ryst olie og eddike sammen til dressingen og smag til med salt og peber. Vend den i salaten.

Anret salaten på to tallerkner og anret gedeost-brødet ovenpå. Kom evt. et vrid friskkværnet peber over osten. Spises straks.

Kommentarer

Populære indlæg