Gå videre til hovedindholdet

Tabbouleh med jordbær og haloumi



Jeg ved ikke, hvor langt man må strejfe væk fra den originale opskrift og stadig kalde dette en tabbouleh?

Den klassiske tabbouleh er en super lækker mellemøstlig salat, som hovedsageligt består af bulgur, tomat, agurk og friske krydderurter. I denne sommerlige udgave er der alle disse ingredienser på nær tomat, men der er også jordbær og haloumi - så måske er betegnelsen taboulleh lidt misvisende. Faktum er, at dette er en skøn, frisk, mættende og meget sommerlig salat, der fungerer godt både som grill tilbehør eller en let frokost. Og så pyt med navnet, ærlig talt.

Tabbouleh med jordbær og haloumi (4-6 personer, som tilbehør)
2 dl bulgur
4 dl bouillon (eller 4 dl vand og 1 bouillonterning)
2 spsk olivenolie
1½ spsk citronsaft
Salt & peber
1 bakke friske jordbær (ca 250 g)
1 pakke halloumi (ca 200 g)
½ agurk
1 lille bundt frisk mynte
1 lille bundt frisk bredbladet persille

Instruktioner:
Kog bulguren i bouillonen efter instruktionerne på pakken (10 min. plejer at kunne gøre det), så de bliver bløde, men stadig med lidt bid og ikke grødede. Dræn bulguren i en si, hvis der er overskydende vand, og lad den afkøle. Kom den i en skål, bland med olie og citronsaft og smag til med salt og peber. 

Hak mynte og persille fint og bland i bulguren. 

Skræl agurken og fjern de våde kerner i midten. Skær i små tern (ca. 1x1 cm).

Skær halloumien i skiver på ca ½ cm's tykkelse og steg stykkerne på en varm, tør pande til de tager farve og bliver lidt sprøde udenpå. Læg de færdige stykker på en tallerken, og lad dem køle af (stuetemperatur, ikke køleskabskolde).

Rens og skær jordbærerne i kvarte og vend dem i salaten sammen med agurk og halloumi-stykkerne.

Server helst ved stuetemperatur og ikke helt køleskabskold.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...