Gå videre til hovedindholdet

Lun kartoffelsalat med grillet asparges, halloumi og persille-mandel-pestoHvis du ikke har smagt halloumi - som er at finde på køl sammen med fetaen og salat-ternene - så har du noget at glæde dig til. Halloumi, som også går under alias'et grillost, er en halvhård ost, der smager salt og på mange måder minder om feta, men med den væsentlige forskel, at den ikke smelter, når den bliver stegt eller grillet, men forbliver fast og får en lækker, sprød skorpe.

Her er halloumien i lækkert selskab med kartofler, ærter, tomat og forårsgodten asparges i en simpel og lun forårssalatPestoen hertil er lavet med mandler og persille og er ikke så skrap i smagen som almindelig pesto, fordi der ikke er noget hvidløg i. Derimod smager den mildt af persille og citrus, der klæder kartoflerne virkelig godt. En nem og hurtig salat, der passer perfekt til en af de lune forårsaftner, der helt sikkert er på vej til os - ja, de er, ja, de er så.
Lun kartoffelsalat med grillet asparges, halloumi og persille-mandel-pesto (4 pers.)
500 g små kartofler 
1 pk halloumi / grillost
1 bundt grillede asparges
1 + 1 spsk olivenolie (til at stege halloumi og asparges i)
10-12 små tomater i halve
1 dl ærter (optøede fra frys)
Små gule blomster fra skovsyre

Pesto:
Et bundt persille
50 g smuttede mandler
3 spsk parmesan
Saft & skal fra 1 øko citron
½ dl olivenolie
Salt & peber

Skræl og kog kartoflerne mørre. Lad afkøle let.

Imens kartoflerne koges, steges halloumien sprød på en pande (gerne en grillpande) med lidt olivenolie (3-4 min på hver side). Den steges ved lidt hård varme, så der danner sig en stegeskorpe. Når de er færdige, tages de af panden og stilles til side. Herefter steges aspargesne også mørre på panden i lidt olie.

Alle ingredienserne til pestoen, blendes i en foodprocesser eller med en stavblender og smages til med salt og peber.


Når kartoflerne er afkølet let, vendes de med pestoen, og resten af ingredienserne blandes i eller fordeles ovenpå.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig