Mango lassi er en yoghurtbaseret indisk drik. Den er fantastisk lækker, forfriskende og cremet, især hvis man er så heldig at få fat i perfekt modne og søde mangoer - hvilket godt kan være en udfordring. I så fald kan det være en fordel at bruge mango fra frost.
En stor tak til Claus, der har delt sin opskrift på mango lassi med mig og altid taler meget entusiastisk om denne drik, som bl.a. kan bruges til at bestikke ens børn til at spise stærk indisk mad. Det er virkelig en drik, der kan køle munden ned efter en krydret ret.
Mango lassi (2 meget store eller 4 "almindelig" str.)2 modne mangoer
½ l. neutral yoghurt
1 nip fint salt
Et drys kardemomme
2 spsk flydende honning
Evt. hakkede pistacienødder og isterninger.
Skræl mangoerne og skær kødet fra den store sten i midten. Kom herefter mangokød og alle de andre ingredienser i en blender og blend et par minutter til en helt glat drik. Serveres straks - evt. med lidt hakkede pistacienødder og isterninger.
Kommentarer
Send en kommentar