Gå videre til hovedindholdet

Crespelle med tomatsalat, parmaskinke og pesto


Som netop vist i forrige indlæg ligger jeg nu inde med en ordentlig spandfuld ramsløg-pesto (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2018/04/ramslgspesto.html). Og hvad kan man så bruge den til?

Jo, man kan for eksempel kombinere den med ét af de eneste sikre aftensmads-hit her i huset, som er pandekager med fyld - som især er et hit, hvis man selv kan vælge hvilket fyld man vil komme i. 

Da fyldet til pandekagerne er italiensk inspireret, valgte jeg også at lave den italienske version af en pandekage til; en crespelle, som er en helt tynd, lidt sprød pandekage a la den franske crepe. I denne opskrift er der i øvrigt tilsat lidt vand til pandekagedejen for at gøre dem ekstra sprøde. En nem og lækker aftensmad, der smager fortræffeligt med masser af (ramsløgs-)pesto! 
Crespelle med tomatsalat, parmaskinke og pesto (8-10 stk)
Crespelle/pandekagedej:
25 g. smør + ekstra til stegning
2 æg
160 g mel
½ tsk fint salt
3,5 dl mælk
1,5 dl koldt danskvand ell. alm. postevand

Tilbehør:
Tomater i halve
Mozzerella
Sorte oliven
Ristede pinjekerner
Asparges i mindre stykker
Parmaskinke
Ramsløgspesto (se her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2018/04/ramslgspesto.html) eller helt almindelig basilikum-pesto

Crespelle:
Smelt smørret, og lad det køle lidt af.

Rør de to æg sammen i en stor skål. Kom mel, salt, smør og mælk i. Pisk med et piskeris til du har en glat dej. Sæt dejen på køl i ½ time eller gerne længere - evt. natten over.

Tag dejen ud fra køl, og bland vandet i til en tynd dej. Varm en pande godt op, smelt lidt smør herpå og steg pandekager af al dejen. Jeg bruger ca. 1 dl. dej per pandekage. De skal være så tynde som muligt og steges et par minutter på hver side ved en middelhøj varme, så de også bliver lidt sprøde i kanterne.

Sæt pandekagerne på bordet sammen med alt tilbehøret og spis straks.

Pandekagerne kan fryses ned, når de er helt afkølede. Det er en god ide at lægge et lille stykke mellemlægningspapir imellem dem, så de ikke hænger for meget sammen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...