Gå videre til hovedindholdet

Ramsløgspesto


Min gode kollega Marie havde forleden ramsløgspesto med i madpakken og delte generøst smagsprøver ud. Det smagte godt! Rigtig godt! Faktisk så godt at jeg vist kom til at rose det så meget, at det endte med, at Marie dagen efter havde både friske ramsløgsblade OG to fine ramsløgsplanter med til mig. Bladene blev til den på billederne viste ramsløgspesto, og planterne har nu fået en ny bolig ude i vores have.

Noget af det, jeg virkelig synes er fedt, ved den såkaldt nye nordiske mad-bølge er dens fokus på årstidens lokale planter og korn, osv., som har været gået i glemmebogen. For få år siden blev ramsløg - og mælkebøtter og brændenælder og skovsyre og skvalderkål - helt eller delvist betragtet som ukrudt - og nu er det (også) en delikatesse. Det er da ret fedt, synes jeg. Det er da ligesom at have små guldklumper ude i haven, som man slet ikke vidste, man havde.

Anyways, ramsløspesto er en rigtig forårsspise, smager helt fortræffeligt og er virkelig nemt at lave. Der er ingen grund til at putte hvidløg i, da ramsløg jo til overflod smager af netop hvidløg. Ligesom med almindelig pesto kan man skrue op og ned for de forskellige ingredienser efter ens egen smag - men med udgangspunkt i opskriften nedenfor vil jeg vove at påstå, at det ikke kan gå helt galt.
Ramsløgspesto (ca. ½ l)
En stor håndfuld ramsløgblade (ca. 25-30 blade)
50 g mandler
Saft fra ½ citron
50 g. parmesanost
2 dl. olivenolie
Salt

Blend alle ingredienserne godt sammen - enten kort tid, så pestoen bliver grov eller eller længe så den bliver fin (den viste på billedet er et sted midt i mellem). Smag til med salt og evt. lidt ekstra af de andre ingredienser, så pestoen bliver lige som du kan lide den.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)