Gå videre til hovedindholdet

Ramsløgspesto


Min gode kollega Marie havde forleden ramsløgspesto med i madpakken og delte generøst smagsprøver ud. Det smagte godt! Rigtig godt! Faktisk så godt at jeg vist kom til at rose det så meget, at det endte med, at Marie dagen efter havde både friske ramsløgsblade OG to fine ramsløgsplanter med til mig. Bladene blev til den på billederne viste ramsløgspesto, og planterne har nu fået en ny bolig ude i vores have.

Noget af det, jeg virkelig synes er fedt, ved den såkaldt nye nordiske mad-bølge er dens fokus på årstidens lokale planter og korn, osv., som har været gået i glemmebogen. For få år siden blev ramsløg - og mælkebøtter og brændenælder og skovsyre og skvalderkål - helt eller delvist betragtet som ukrudt - og nu er det (også) en delikatesse. Det er da ret fedt, synes jeg. Det er da ligesom at have små guldklumper ude i haven, som man slet ikke vidste, man havde.

Anyways, ramsløspesto er en rigtig forårsspise, smager helt fortræffeligt og er virkelig nemt at lave. Der er ingen grund til at putte hvidløg i, da ramsløg jo til overflod smager af netop hvidløg. Ligesom med almindelig pesto kan man skrue op og ned for de forskellige ingredienser efter ens egen smag - men med udgangspunkt i opskriften nedenfor vil jeg vove at påstå, at det ikke kan gå helt galt.
Ramsløgspesto (ca. ½ l)
En stor håndfuld ramsløgblade (ca. 25-30 blade)
50 g mandler
Saft fra ½ citron
50 g. parmesanost
2 dl. olivenolie
Salt

Blend alle ingredienserne godt sammen - enten kort tid, så pestoen bliver grov eller eller længe så den bliver fin (den viste på billedet er et sted midt i mellem). Smag til med salt og evt. lidt ekstra af de andre ingredienser, så pestoen bliver lige som du kan lide den.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b