Gå videre til hovedindholdet

Sprøde fiske-tacos
Jeg kan simpelthen ikke komme på noget som helst dårligt at sige om disse fiske-tacos. De er nemme og hurtige at lave, faktisk så nemme at børnene kan hjælpe til; de er både sprøde og snaskede og fulde af smag; de er en god måde at få fisk i ens børn (fisk der er sprøde udenpå og bløde indeni fungerer ligesom bare), og man kan selv fylde de ting i sin taco, som man har allermest lyst til.

Jo forresten, den eneste downside jeg kan komme i tanke om er, at de nok ikke er så velegnede som et first date måltid. Så skal de ihvertfald spises med kniv og gaffel. De er nemlig ret snaskede - og man er muligvis nødt til at spise flere, end man lige vil være bekendt på en første date.

Men ellers: Buen appetito!
Sprøde fiske tacos (4 pers.)

Fisk
400 g fast, hvid fisk (som torsk eller kuller. Jeg brugte kuller optøet fra frost)
2 dl hvedemel
Salt & peber
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk koriander
½ tsk chipotlechili
1 æg
3 dl pankorasp (alm. rasp er fint, men fisken bliver SÅ sprød med pankorasp)
4-5 spsk smagsneutral olie

Avocado-dressing
3 modne avocadoer
1 dl creme fraiche
Saft fra 1 lime
½ tsk chipotle chili
Salt & peber

Tilbehør:
4 majs tortillaer
½ rød spidskål, fintsnittet
1 lille ds majs (ca. 1 dl)
1-2 lime

Fisken:
Bland mel med løg- og hvidløgspulver, chili, koriander, salt og peber i en dyb tallerken. Slå ægget ud i en anden dyb tallerken og pisk blomme og hvide let sammen med en gaffel. Kom raspen i en tredje dyb tallerken. Dyp fisken tør og skær den i strimler (ca 1,5x5 cm). Dyp nu fiskestykkerne først i melet, så i ægget og endelig i raspen. Stykkerne skal være helt dækkede. Varm olien op i en pande og steg fiskestykkerne ved relativt hård varme, et par minutter på hver side. Steg dem evt af flere omgange, hvis der ikke er plads til dem alle på panden.

Dressing:
Blend alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.

Tilbehør:
Snit kålen. Varm tortillaerne et par minutter i mikroovnen.

Server straks fiskene med tortillaerne, dressingen og resten af tilbehøret.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig