Jeg kan simpelthen ikke komme på noget som helst dårligt at sige om disse fiske-tacos. De er nemme og hurtige at lave, faktisk så nemme at børnene kan hjælpe til; de er både sprøde og snaskede og fulde af smag; de er en god måde at få fisk i ens børn (fisk der er sprøde udenpå og bløde indeni fungerer ligesom bare), og man kan selv fylde de ting i sin taco, som man har allermest lyst til.
Jo forresten, den eneste downside jeg kan komme i tanke om er, at de nok ikke er så velegnede som et first date måltid. Så skal de ihvertfald spises med kniv og gaffel. De er nemlig ret snaskede - og man er muligvis nødt til at spise flere, end man lige vil være bekendt på en første date.
Men ellers: Buen appetito!
Sprøde fiske tacos (4 pers.)
Fisk
400 g fast, hvid fisk (som torsk eller kuller. Jeg brugte kuller optøet fra frost)
2 dl hvedemel
Salt & peber
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk koriander
½ tsk chipotlechili
1 æg
3 dl pankorasp (alm. rasp er fint, men fisken bliver SÅ sprød med pankorasp)
4-5 spsk smagsneutral olie
Avocado-dressing
3 modne avocadoer
1 dl creme fraiche
Saft fra 1 lime
½ tsk chipotle chili
Salt & peber
Tilbehør:
4 majs tortillaer
½ rød spidskål, fintsnittet
1 lille ds majs (ca. 1 dl)
1-2 lime
Fisken:
Bland mel med løg- og hvidløgspulver, chili, koriander, salt og peber i en dyb tallerken. Slå ægget ud i en anden dyb tallerken og pisk blomme og hvide let sammen med en gaffel. Kom raspen i en tredje dyb tallerken. Dyp fisken tør og skær den i strimler (ca 1,5x5 cm). Dyp nu fiskestykkerne først i melet, så i ægget og endelig i raspen. Stykkerne skal være helt dækkede. Varm olien op i en pande og steg fiskestykkerne ved relativt hård varme, et par minutter på hver side. Steg dem evt af flere omgange, hvis der ikke er plads til dem alle på panden.
Dressing:
Blend alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
Tilbehør:
Snit kålen. Varm tortillaerne et par minutter i mikroovnen.
Server straks fiskene med tortillaerne, dressingen og resten af tilbehøret.
Kommentarer
Send en kommentar