Gå videre til hovedindholdet

Simpel vegetarisk picadillo cubano



Back to life - back to reality (også kendt som hverdagen) efter påskeferien.

Vi har haft en skøn og afslappende påskeferie, så selvom jeg er heldigvis er glad for min hverdag, er det altid lidt hårdt at komme op i gear igen.

Her er en virkelig simpel hverdagsret fra Cuba. Den smager lige tilpas anderledes end spaghetti og kødsovs, til at man ikke keder sig ihjel over den. I den originale udgave bruges hakket oksekød, men jeg er her gået efter en vegaterisk udgave med plantefars for at sparre på kødet for klimaets skyld - og jeg synes nærmest ikke, man kan smage forskel i en ret som denne. Det er desuden en meget alsidig ret: Hvis man skulle have en grøntsagsrest, kan den således nemt kommes i. Retten er lækker med f.eks. kogte kartofler, ærter, gulerødder og rød peber. Men her er den i sin aller-simpleste og nemmeste udgave kun med oliven og krydderier. Velkommen til hverdagen!
Vegetarisk picadillo cubano (4 pers.)
1 løg
1 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1 tsk tørret koriander
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk chipotle chili
400 g plantefars (eller hakket oksekød)
1 ds hakket tomat
Evt. 1 tsk sukker
1 lille glas grønne oliven
Salt & peber

Tilbehør:
Ris

Hak løgget og sauter det sammen med alle krydderiene i en gryde i olien ved middelvarme. Kom plantefars/hakkekød i gryden, og steg/brun det nogle minutter. Kom de hakkede tomater ved og lad simre 5 minutter. Hak de grønne oliven groft og kom dem i sovsen. Smag til med salt og peber. Er retten lidt syrlig, kan man komme lidt sukker i.

Server med kogte ris.

Kommentarer

  1. Haps, den prøver vi i morgen (med kød! Synes det plantefars ser skummelt ud)!
    Og uha, dine påskebagerier ser skønne ud (næsegrus-beundring-emoji). Tak for inspirerende blog!

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, ja, jeg var heller ikke tryg ved det plantefars, men synes det fungerer helt fint i den her slags retter. Ville dog ikke lave en hakkebøf af det. Tusind tak for ros og fordi du læser med:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)