Gå videre til hovedindholdet

Afternoon Tea, Part I: Sandwich med agurk, dild & flødeost, med æggesalat og med brie & rucola



Jeg har længe drømt om sådan en rigtig god omgang afternoon tea. Jeg ville allerhelst have haft den serveret på et posh hotel i midten af London, men det er der ikke lige udsigt til foreløbigt, så vi kører med home style udgaven istedet. Og det er såmænd også fint nok.

Helt klassisk starter afternoon tea med såkaldte tea eller finger sandwiches med forskelligt slags fyld. Herpå følger scones med clotted cream og lemon curd, og endelig er der lidt til den søde tand (som om scones ikke er søde nok?). 

Det er et lidt omfattende projekt at kaste sig ud i at lave afternoon tea, men måske kan man finde tid i påsken? Og så behøver man til gengæld ikke at planlægge et stort aftenmåltid bagefter. Overhovedet.

Vi deler også opskrifterne op i lidt mindre bidder og starter med de ret nemt lavede tea sandwiches. De findes i ca. tusind varianter, men jeg har valgt de meget klassiske med æggesalat, agurk og dild, samt brie og rucola. Det vigtigste er, at man husker at skære skorpen af, før man serverer, for findes der noget mere uciviliceret end skorper?!?

Bon apétit (som de rent faktisk siger in the UK)!
Sandwich med agurk, dild og flødeost
½ agurk
75 g flødeost
Lidt revet citronskal
1 spsk creme fraiche (kan udelades)
Dild
Salt & peber
4 skiver lyst sandwichbrød 

Instruktioner:
Rør flødeost med citronskal, creme fraiche, finthakket dild og smag til med salt og peber. Skær skorpen af de fire skiver brød og fordel flødeosten herudover. Skær lange, tynde skiver af agurken med en kartoffelskræller og anret dem på to af brødene og læg de to andre brød over. Skær "løse ender" agurk væk. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.

Sandwich med med æggesalat
2 hårdkogte æg
1 spsk mayonaise
1 spsk creme fraiche (eller 2 spsk mayo i alt)
1 tsk sød sennep (kan udelades)
Et nip paprika
Salt og peber
4 skiver lyst brød

Instruktioner:
Hak æggene groft og bland dem med mayo, creme fraiche, sennep og paprika. Smag til med salt og peber. Skær skorpen af de fire skiver brød og fordel æggesalaten herudover. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.

Sandwich med brie & rucola
6 skiver mild brie
1 håndfuld rucola
Lidt smør
4 skiver mørkt sandwichbrød(på billedet kartoffelbrød, min favorit)

Instruktioner:
Skær skorpen af de fire skiver brød og smør dem med en lille smule smør. Fordel rucolaen på to af skiverne og læg brieskiver ovenpå. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)