Jeg har længe drømt om sådan en rigtig god omgang afternoon tea. Jeg ville allerhelst have haft den serveret på et posh hotel i midten af London, men det er der ikke lige udsigt til foreløbigt, så vi kører med home style udgaven istedet. Og det er såmænd også fint nok.
Helt klassisk starter afternoon tea med såkaldte tea eller finger sandwiches med forskelligt slags fyld. Herpå følger scones med clotted cream og lemon curd, og endelig er der lidt til den søde tand (som om scones ikke er søde nok?).
Det er et lidt omfattende projekt at kaste sig ud i at lave afternoon tea, men måske kan man finde tid i påsken? Og så behøver man til gengæld ikke at planlægge et stort aftenmåltid bagefter. Overhovedet.
Vi deler også opskrifterne op i lidt mindre bidder og starter med de ret nemt lavede tea sandwiches. De findes i ca. tusind varianter, men jeg har valgt de meget klassiske med æggesalat, agurk og dild, samt brie og rucola. Det vigtigste er, at man husker at skære skorpen af, før man serverer, for findes der noget mere uciviliceret end skorper?!?
Bon apétit (som de rent faktisk siger in the UK)!
Sandwich med agurk, dild og flødeost
½ agurk
75 g flødeost
Lidt revet citronskal
1 spsk creme fraiche (kan udelades)
Dild
Salt & peber
4 skiver lyst sandwichbrød
Instruktioner:
Instruktioner:
Rør flødeost med citronskal, creme fraiche, finthakket dild og smag til med salt og peber. Skær skorpen af de fire skiver brød og fordel flødeosten herudover. Skær lange, tynde skiver af agurken med en kartoffelskræller og anret dem på to af brødene og læg de to andre brød over. Skær "løse ender" agurk væk. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.
Sandwich med med æggesalat
2 hårdkogte æg
1 spsk mayonaise
1 spsk creme fraiche (eller 2 spsk mayo i alt)
1 tsk sød sennep (kan udelades)
Et nip paprika
Salt og peber
4 skiver lyst brød
Instruktioner:
Hak æggene groft og bland dem med mayo, creme fraiche, sennep og paprika. Smag til med salt og peber. Skær skorpen af de fire skiver brød og fordel æggesalaten herudover. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.
Sandwich med brie & rucola
6 skiver mild brie
6 skiver mild brie
1 håndfuld rucola
Lidt smør
4 skiver mørkt sandwichbrød(på billedet kartoffelbrød, min favorit)
Instruktioner:
Skær skorpen af de fire skiver brød og smør dem med en lille smule smør. Fordel rucolaen på to af skiverne og læg brieskiver ovenpå. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.
Kommentarer
Send en kommentar