12½ g gør (1/4 pakke)
3 dl lunken vand
1 tsk sukker
1 tsk fint salt
1 spsk olivenolie
100 g groft hvedemel
Ca. 400 g hvedemel + ekstra til udrulning
Ca. 2 dl god færdiglavet eller hjemmelavet pesto, grøn eller rød
Instruktioner:
Opløs gæren i det lunkne vand i en stor røreskål. Kom salt, sukker, olie, groft mel og det meste af hvedemelet i. Ælt rigtig godt igennem, gerne 10 min på en røremaskine. kom lidt mere mel i, hvis dejen er meget klistret. Lad hæve 2 timer under et klæde.
Slå dejen ned og del den i fire lige store dele. Hver del rulles ud til en tynd cirkel på ca. 30 cm i diameter.
Smør først én dejcirkel med pesto, og læg en anden dejcirkel ovenpå, som også smørres med pesto, ligeså med den tredje, men den fjerde og sidste dejlåg skal ikke smørres. Stil et glas eller en rund udstikkerform midt i cirklen og skær 16 lige store snit ud fra glasset (dvs. ikke helt ind til midten, kun til glassets kant). Tag to "snitter" ad gangen og vrid dem rundt 3-4 gange og saml dem i en spids, der presses godt sammen, så brødet får 8 fine stjernespidser.
Lad brødet efterhæve ca. 15 min, mens ovnen varmer op til 200 grader varmluft. Pensl med lidt vand eller mælk. Bag ca. 20 min. Smager dejligt både lunt og afkølet. Tåler fint frysning, hvis der skulle blive en rest.
Kommentarer
Send en kommentar