Gå videre til hovedindholdet

Rejseguide (af en slags): To uger ved Gardasøen

Vi har været to uger ved Gardasøen, min mand, vores to piger (på 7 og 9) og jeg her i slut-september-start-oktober, og jeg skal ikke lyve: Det var ganske vidunderligt! Vidunderligt at komme sydpå til varmen, da efteråret og kulden så småt begyndte at sætte ind i Danmark; vidunderligt bare at være sammen i så lang tid; og vidunderligt at have hele 14 dage til at udforske området omkring Gardasøen. Jeg forstår nu i høj grad, hvorfor dette område tiltrækker så mange turister, for der er jo bare så smukt og så skønt.

I dette indlæg vil jeg derfor fortælle lidt om vores tur, for vi havde selv ret god brug af diverse rejseguides på nettet, både danske og udenlandske.

 Peschiera del Garda
Vi boede 2-3 km fra Peschiera del Garda, som var en fin lille by, der lå lige ned til Gardasøen, og hvorfra man kunne tage færgen til andre byer ved søen eller selv leje en båd. Der var godt gang i byen, de par gange vi var der, og det kunne være svært at finde en parkeringsplads, med mindre man kørte en lille smule væk fra centrum. Til gengæld var her fin stemning, hyggelige små gader med masser af butikker, bl.a. en fin lille legetøjsbutik, hvor pigerne (og, let's be honest, også de voksne) brugte lang tid på at kigge på Harry Potter-merchandise og et væld af nuttede bamser. Der var også en lille specialkøbmand og selvfølgelig en masse turistbutikker, is-butikker og restauranter med udsigt til søen. 



Marilyn Spritz med masser af frugt og lime. Aaaahhh!
Lazise
 
Lazise var en by vi også nåede at besøge et par gange. Ligesom Peschiera var den meget velbesøgt, hvilket betød, at der var meget trafik i og omkring byen, så det kunne betale sig at finde en p-plads lidt væk fra centrum og så gå det sidste stykke. En hyggelig by med mange (turist)butikker og en meget fin sø-promenade med god udsigt. Promenaden kan man i øvrigt følge hele vejen hen til nabobyen Bardolino, en hyggelig by, der er kendt for sin gode vin. Vi var bl.a. i Lazise en søndag, hvor der også var et fint lille marked, hvor man kunne købe f.eks. duge, babytøj og keramik. Også her var der god is, selvfølgelig, og store drinks og restauranter.

Verona
Vi tilbragte en halv dag i Romeo&Julies by, Verona, der lå ca. 20 km. fra, hvor vi boede, men nåede at se meget lidt af byen, fordi vi lagde ud med at bruge 2 timer på en restaurant, hvor vi ventede ca. 3 kvarter på vores bestilling, hvorefter det viste sig, at tjeneren havde misforstået bestillingen og derfor kun serverede mad for tre af os, mens vores ældste datter (der med sine egne ord var den mest sultne af os alle) måtte vente en ekstra halv time på sin pizza margherita. På en eller anden måde var vi alle lidt udmattede efter den omgang, så vi gik benhårdt efter at få set Julies balkon (ældstebarnet hedder Julie, så hun var spændt). Der var dog fuldstændigt fuldt af mennesker, så vi skyndte os faktisk væk igen, så snart vi havde set den. Til gengæld var der et fint marked på den smukke plads Piazza delle Erbe, der lå lige i nærheden. En anden fin plads var Piazza Bra, hvor der også ligger et stort og imponerende amfiteater, Arena di Verona, som man mener blev bygget omkring år 30 (og det er altså et par dage siden!).
Så Verona var smuk, men jeg føler næsten, at vi ikke rigtigt har været der, fordi vi brugte så lang tid på den dumme restaurant og så lidt tid på at udforske byen.

Gardaland
I og med at vi har to forlystelsessyge piger, skulle vi selvfølgelig også en tur i Gardaland. Jeg har det lidt blandet med denne type sommerlande og synes, at Gardaland hverken var værre eller bedre end så mange andre steder af sin art. Der var masser af forlystelser for både større og mindre børn og for både mere og mindre vovede vovehalse, og vi undgik de steder, hvor der var mest kø, så på den måde havde vi en fin dag her. Et minus var dog, at der var oktoberfest-tema i hele parken, hvorfor der blev spillet meget høj schlagermusik, hvor end man sad og stod, og det endte med at være en smule anstrengende. Et plus ved dette var til gengæld, at man kunne købe pretzels med sennep, hvilket jeg virkelig elsker. Vi sluttede dagen med at tage en tur op i en UFO-agtig tingest, hvorfra man havde en smuk udsigt over Gardasøen og opland (som vist på billederne). 

Sirmione
Sirmione var den by ved Gardasøen, som jeg bedst kunne lide. Byen ligger for enden af en flere kilometer laaaaaang tange, der går ud i Gardasøen, og man har mange steder udsigt til vand på begge sider. Kun lokale må køre inde i selve byen, hvilket giver en dejlig ro, så man parkerer udenfor den fine lille byport og går herefter ind i byens smalle og hyggelige gader med mange små fine pladser, blomster og spisesteder - og isboder med et fuldstændigt overvældende udvalg, hvor pigerne fik is, der var større end deres egne hoveder (se billede). Meget hyggelig by, som vi besøgte et par gange.
Emilie og Julie

'


Venedig
 
Så længe jeg kan huske, har jeg drømt om at komme til Venedig, så det var en stor dag, da vi tidligt om morgenen satte os i bilen og kørte de 120 km til byen - og jeg blev ikke skuffet. 
Ja, vel er alting svinedyrt, og vel er der mange mennesker på Markuspladsen, men hvis man bare bevæger sig en lille smule ud i de små gader og gyder, der fører én forbi fine små pladser og over små kanaler og broer, så er der smukt og spøjst og - synes jeg - fuldstændigt magisk.
Jeg vil allerede frygteligt gerne tilbage dertil igen og især gerne opleve Venedig ved skumrings- og nattetid.
 












Rocca di Manerba og Salo
Min mand vil meget gerne op i højderne og se det hele lidt fra oven, så vi tog på tur til en gammel ruin, som ligger højt oppe på Rocca di Manerba med smuk udsigt over Gardasøen. Vi havde dog en lidt spændende tur derop, for lige så snart man bevæger sig lidt væk fra alfarvej, kan man godt komme ud på nogen...ja, lad os bare kalde dem lidt udfordrende veje, der både er smalle (som i "Tror du egentlig, vi liiige skal slå sidespejlene ind?") og stejle. Men vi nåede frem. Der var en fin lille p-plads og et lille museum med en cafe, hvorfra man kunne gå det sidste stykke op på klippen (stejlt, men ikke for stejlt til nervøse typer som mig). 
Herefter spiste vi frokost i den nærliggende by, Salo, der havde en meget lang og fin søpromenade med diverse cafeer. Byen virkede ret up scale med en del mærkevare butikker, men ligesom i de andre byer vi besøgte var her også mange mennesker.




Parco Termale i Colá
Af min svigerfar, som har holdt talrige ferie ved Gardasøen, blev vi anbefalet at prøve at bade i de varme kilder i Parco Termale i den lille flække af en by ved navn Colá. Det var helt fantastisk, og var vist turens højdepunkt for vores to piger. De to store søer var fantastiske at bade i, og vi var der vel i rundt regnet 4 timer. Søerne er af forskellig varmetemperatur (et enkelt sted var for varmt til mig) og forskellig dybde, men voksne kan bunde de fleste steder. Bagefter var vi mega sultne og dehydrerede - selvom vi havde haft vandflasker med - og stedets fine lille cafe havde lukket, så det kan anbefales at tage godt med proviant med. Det er heller ikke billigt at komme ind, men efter kl. 15 får man en klækkelig rabat - og det er alle pengene værd, synes jeg. Virkelig et skønt sted!


Madonna della Corona og Monte Baldo (næsten)   
Vi var endnu en tur i bjergene, denne gang højt op på bjerget Monte Baldo. Set i bakspejlet var det en rigtig sjov tur, men jeg er jo totalt en "uneasy rider", så jeg nåede da lige at blive nervøs et par gange på de meget smalle og stejle bjergveje og hårnålesving. 
Vi startede med en tur forbi det fine kloster Madonna della Corona, som er bygget direkte på en bjergside. Vi parkerede i den nærliggende by Spiazzi og gik det sidste stykke vej ned til klosteret (undervejs er der fine skulpturer, der fortæller hele historien om Jesus' vej til korsfæstelsen), og stedet har både fine wc'er (aldrig uvæsentligt) og en fin og billig lille cafe, hvor vi spiste vores frokost med den skønneste bjergudsigt.
Herefter kørte vi videre op i bjergene. Målet var at nå op på toppen af Monte Baldo, men uden at nævne navne blev nogen af os meget trætte og vrante, før vi nåede så langt, så det sidste stykke af gå-turen til bjergets top blev droppet. Vi nåede dog at få nogle meget smukke udsigter undervejs. 
Man kan i øvrigt "undgå" al bjergkørslen ved at tage en svævebane fra byen Malcesine direkte op på Monte Baldos top.

Et lille kig til Gardasøen tæt på toppen af Monte Baldo

   Belvedere Village

Vi boede i en lejlighed i den lille "ferieby" Belvedere Village i Castelnuevo. Det var et fint sted med tre pools, udsigt til bjergene og mulighed for at bruge deres restaurant, en lille købmandsbutik og et vaskeri. I selve lejligheden var der et børnesoveværelse og et forældresoveværelse og så et køkken alrum og et badeværelse. Med andre ord, alt hvad man har brug for. Lejlighederne er ikke store, men i og med at man har sin egen terrasse, virker det ikke klemt - og så synes jeg, det er dejligt at have et køkken og et køleskab, så man selv har mulighed for at lave mad ind i mellem. Stedet ligger også fint ift. Gardasøen og byer som Verona og Venedig og kan helt sikkert anbefales.
Italia, ti amo!

Kommentarer

  1. Tak for vidunderlig rejseberetning 😍.

    SvarSlet
    Svar
    1. ....og jeg får utrolig meget lyst til at tage derned snart.... Knus Pia

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b