Gå videre til hovedindholdet

Mødregruppe-boller


Disse boller kunne lige så godt have heddet Verdens Nemmeste Boller, for det er de virkelig. Jeg blev introduceret for dem, da jeg var på barsel med mit andet barn.

Da jeg havde fået mit barn nummer 2, kom jeg med i en mødregruppe med tre vidunderlige mødre, der hver gang vi mødtes diskede op med hjemmebagte boller. Mine børn har aldrig spildt tiden med at sove, så det at skulle bage boller virkede som en helt uoverkommelig opgave i min halv-komatøse tilstand. Og her var det så, at en med-mor i mødregruppen introducerede mig for disse boller, som ikke skal æltes, hæver i køleren natten over for derefter at blive smidt ned på en bageplade og smækket ind en brandvarm ovn. De kræver ingen kærlig omsorg, ingen finmotoriske evner eller ingen velfungerende korttidshukommelse, og alligevel bliver de bare gode hver gang.

Jeg har også hørt bollerne omtalt som slaskeboller, men det giver mig simpelthen sådan nogle upassende billeder i hovedet, så herhjemme hedder de altså bare mødregruppeboller.

Velbekomme og rigtig god efterårsferie! Jeg skal blandt andet bruge min ferie på at få opsøgt spændende mennesker med nogle spændende opskrifter - det bli'r fedt!

Mødregruppe-boller
(12-14 stk.)
6 dl. koldt vand
25 g. gær
½ spsk salt
½ spsk sukker
200 g. havregryn
450 g. mel (f.eks. halvt hvedemel og halvt grovmel)

Aftenen før: Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt salt, sukker, havregryn og mel og rør om til alt er blandet. Dæk med husholdningsfilm og stil dejen i køleskabet natten over.

Om morgenen: Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Lad bagepladen varme med inde i ovnen. Uden at mase luften ud af dejen, tager du med en ske eller melede hænder dejklumper op og sætter på et ark bagepapir. Bollerne skal ikke formes - så mases luften ud af dem. Lad bollerne hvile 5 minutter. Herefter listes bagepapiret med bollerne

Bages midt i ovnen i ca. 15 min.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte