Mødregruppe-boller


Disse boller kunne lige så godt have heddet Verdens Nemmeste Boller, for det er de virkelig. Jeg blev introduceret for dem, da jeg var på barsel med mit andet barn.

Da jeg havde fået mit barn nummer 2, kom jeg med i en mødregruppe med tre vidunderlige mødre, der hver gang vi mødtes diskede op med hjemmebagte boller. Mine børn har aldrig spildt tiden med at sove, så det at skulle bage boller virkede som en helt uoverkommelig opgave i min halv-komatøse tilstand. Og her var det så, at en med-mor i mødregruppen introducerede mig for disse boller, som ikke skal æltes, hæver i køleren natten over for derefter at blive smidt ned på en bageplade og smækket ind en brandvarm ovn. De kræver ingen kærlig omsorg, ingen finmotoriske evner eller ingen velfungerende korttidshukommelse, og alligevel bliver de bare gode hver gang.

Jeg har også hørt bollerne omtalt som slaskeboller, men det giver mig simpelthen sådan nogle upassende billeder i hovedet, så herhjemme hedder de altså bare mødregruppeboller.

Velbekomme og rigtig god efterårsferie! Jeg skal blandt andet bruge min ferie på at få opsøgt spændende mennesker med nogle spændende opskrifter - det bli'r fedt!

Mødregruppe-boller
(12-14 stk.)
6 dl. koldt vand
25 g. gær
½ spsk salt
½ spsk sukker
200 g. havregryn
450 g. mel (f.eks. halvt hvedemel og halvt grovmel)

Aftenen før: Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt salt, sukker, havregryn og mel og rør om til alt er blandet. Dæk med husholdningsfilm og stil dejen i køleskabet natten over.

Om morgenen: Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Lad bagepladen varme med inde i ovnen. Uden at mase luften ud af dejen, tager du med en ske eller melede hænder dejklumper op og sætter på et ark bagepapir. Bollerne skal ikke formes - så mases luften ud af dem. Lad bollerne hvile 5 minutter. Herefter listes bagepapiret med bollerne

Bages midt i ovnen i ca. 15 min.


Kommentarer

Populære indlæg