Dutch baby: Verdens nemmeste pandekageIgår var det international pandekage-dag. Pandekagedagen er ikke en ny kommerciel opfindelse, men en gammel kristen tradition. I gamle dage var der nemlig tradition for, at man fastede de sidste 40 dage inden påske, og i denne periode måtte man ikke spise æg, mel, mælk og søde sager. Disse råvarer skulle derfor bruges inden fasten, så man mæskede sig i pandekager dagen før fasten startede.   

Dutch baby, som er en amerikansk opfindelse og vist ikke har det mindste med hverken Holland eller babyer at gøre, må være verdens nemmeste pandekage. Man skal nemlig bare røre dejen sammen og så putte den i ovnen, og så går resten af sig selv. Det vil sige, at man helt slipper for at skulle stå og vende de små banditter på panden. Og så smager den fantastisk: Crispy og luftig langs kanten, hvor den hæver op, og lækker og pandekage-blød i midten. Pandekagen er ikke sød i sig selv, så den kan både bruges som udgangspunkt i søde og salte retter. Hermed varmt anbefalet!


Dutch baby (2-3 pers)
25 g smør
3 æg
2 dl mælk
125 g mel
½ tsk salt

Tag æg og mælk ud af køleskabet en halv times tid inden du begynder, så de kan få stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt igennem i 1 minuts tid til de skummer let. Pisk mælken i og derefter mel og salt. Pisk godt igennem til dejen er helt glat og uden klumper. Dejen skal være ret flydende. 

Put smørret i en ovnfast pande og sæt panden ind midt i ovnen. Når smørret er smeltet, tages panden ud af ovnen, dejen hældes i, og panden stilles straks tilbage i ovnen. Pandekagen bager 15-20 min. Hold lidt øje med den - dels så den ikke får for meget og dels fordi den er ren magi at se på. De første minutter sker der ikke så meget, men så pludselig siger det PUFF, og pandekagen souffle'er helt op, så man når at blive i tvivl om, om ovnen mon er stor nok til den.

Serveres varm og helst lige efter den er kommet ud af ovnen. Den skæres ud i trekanter (på samme måde som en lagkage). Hvis den spises som en sød morgenmad, kan den pyntes med din yndlingsfrugt og et drys flormelis og serveres med en god kop kaffe og et glas iskold appelsinjuice on the side. Yum, yum, yum!


Kommentarer

Populære indlæg