Vietnamesiske sommerruller med rejer og grønt + to slags dip


Det er ikke så ofte jeg kommer ud at spise, så når jeg endelig gør, er jeg nok rimelig nem at imponere. Alligevel vil jeg vove at påstå, at Pho C&P i Århus virkelig er et besøg værd. Det er et meget uprætensiøst sted, indretningen er nærmest lidt skrabet og kantineagtig, men også intim og hyggelig. 

Maden er inspireret af det vietnamesiske gadekøkken med alt fra supper til friske sommerruller og sandwich. Det betød også, at jeg allerede ved menukortet røg i problemer. Der er virkeligt mange lækre ting at vælge imellem, og jeg var derfor meget lang tid om at bestemme mig til en Bun Tom, som er en suppe med risnudler, rejer, friske krydderurter og stegte løg. Maden smagte fantastisk, var frisk, farverig og krydret uden at være alt for stærk. Jeg fik en lækker og læskende hjemmelavet lemonade til. Dette måltid alene gav mig stor lyst til at besøge Vietnam - og spise al deres mad. Og ihvertfald til at spise på Pho C&P igen meget, meget snart.

Du kan se Pho C&P's hjemmeside og fristende menukort lige her: http://www.pho-cp.dk/ Priserne er desuden meget rimelige og overkommelige.

Dagens ret er selvfølgelig kraftigt inspireret af besøget på Pho C&P, det er nemlig vietnamesiske sommerruller - den friturestegte forårsrulles meget sundere fætter. Rullerne er nemmere at lave end jeg havde forestillet mig, men man skal lige sætte lidt tid af til at snitte, blande og rulle. 

Vietnamesiske sommerruller + to slags dip (10 stk/ 2 pers.)
Sommerruller:
10 stykker rispapir
100 g. glasnudler
1 stor gulerod
½ agurk
150 g store, kogte rejer
1 stor håndfuld koriander
1 stor håndfuld mynte
Evt andre friske krydderurter (jeg faldt over nogle ærteskud)

Dip I: Peanutsauce
2 store spsk peanutbutter
1 dl vand
1½ spsk hoisin sauce
Saft fra 1 lime
3 spsk soya sauce
1 spsk sukker
½ rød chili, hakket uden kerner
1 fed hvidløg
½ tsk sesamolie

Dip II: Nuoc cham sauce
1 rød chili, finthakket uden kerner
1 fed hvidløg, finthakket
5 tsk sukker
½ dl vand
½ dl fiskesauce
Saft fra 2 friske lime

Klargår dip, grøntsager og nudler, før du begynder at rulle sommerrullerne. 

Dip I + Dip II: Bland alle ingredienserne godt sammen til de respektive dipper og opbevar på køl (gerne mindst 30 min) indtil det skal spises.

Sommerruller: Gulerod og agurk skæres i fine strimler. Glasnudlerne tilberedes efter instruktionerne på pakken (de skal som regel koge ca. 3 minutter). Vandet hældes fra og koldt vand hældes over, så nudlerne køles hurtigt ned. Herefter tages de op af vandet, drypper godt af og skæres i ca. 5 cm lange stykker.

En stor skål med lunkent vand stilles frem på bordet sammen med resten af sommerrulle- ingredienserne. Rullerne laves én ad gangen ved at et stykke rispapir dyppes ned i det lunkne vand, tages op igen og drypper af et par sekunder. Papiret skulle nu gerne være blødt og medgørligt. Det lægges nu på en ren overflade og nudler, gulerod, agurk, rejer og krydderier lægges ca midt på papiret, der herefter rulles sammen om fyldet. Fortsæt indtil alle rullerne er lavet. Læg de færdige ruller på et fad med lidt god plads imellem, da rispapiret nemt går i stykker eller klistrer sammen. Opbevares på køl til det skal spises.

Server rullerne med de to slags dip. Et friskt og mættende-på-den-gode-måde-måltid.

Kommentarer

Populære indlæg