Gå videre til hovedindholdet

Vietnamesiske sommerruller med rejer og grønt + to slags dip


Det er ikke så ofte jeg kommer ud at spise, så når jeg endelig gør, er jeg nok rimelig nem at imponere. Alligevel vil jeg vove at påstå, at Pho C&P i Århus virkelig er et besøg værd. Det er et meget uprætensiøst sted, indretningen er nærmest lidt skrabet og kantineagtig, men også intim og hyggelig. 

Maden er inspireret af det vietnamesiske gadekøkken med alt fra supper til friske sommerruller og sandwich. Det betød også, at jeg allerede ved menukortet røg i problemer. Der er virkeligt mange lækre ting at vælge imellem, og jeg var derfor meget lang tid om at bestemme mig til en Bun Tom, som er en suppe med risnudler, rejer, friske krydderurter og stegte løg. Maden smagte fantastisk, var frisk, farverig og krydret uden at være alt for stærk. Jeg fik en lækker og læskende hjemmelavet lemonade til. Dette måltid alene gav mig stor lyst til at besøge Vietnam - og spise al deres mad. Og ihvertfald til at spise på Pho C&P igen meget, meget snart.

Du kan se Pho C&P's hjemmeside og fristende menukort lige her: http://www.pho-cp.dk/ Priserne er desuden meget rimelige og overkommelige.

Dagens ret er selvfølgelig kraftigt inspireret af besøget på Pho C&P, det er nemlig vietnamesiske sommerruller - den friturestegte forårsrulles meget sundere fætter. Rullerne er nemmere at lave end jeg havde forestillet mig, men man skal lige sætte lidt tid af til at snitte, blande og rulle. 

Vietnamesiske sommerruller + to slags dip (10 stk/ 2 pers.)
Sommerruller:
10 stykker rispapir
100 g. glasnudler
1 stor gulerod
½ agurk
150 g store, kogte rejer
1 stor håndfuld koriander
1 stor håndfuld mynte
Evt andre friske krydderurter (jeg faldt over nogle ærteskud)

Dip I: Peanutsauce
2 store spsk peanutbutter
1 dl vand
1½ spsk hoisin sauce
Saft fra 1 lime
3 spsk soya sauce
1 spsk sukker
½ rød chili, hakket uden kerner
1 fed hvidløg
½ tsk sesamolie

Dip II: Nuoc cham sauce
1 rød chili, finthakket uden kerner
1 fed hvidløg, finthakket
5 tsk sukker
½ dl vand
½ dl fiskesauce
Saft fra 2 friske lime

Klargår dip, grøntsager og nudler, før du begynder at rulle sommerrullerne. 

Dip I + Dip II: Bland alle ingredienserne godt sammen til de respektive dipper og opbevar på køl (gerne mindst 30 min) indtil det skal spises.

Sommerruller: Gulerod og agurk skæres i fine strimler. Glasnudlerne tilberedes efter instruktionerne på pakken (de skal som regel koge ca. 3 minutter). Vandet hældes fra og koldt vand hældes over, så nudlerne køles hurtigt ned. Herefter tages de op af vandet, drypper godt af og skæres i ca. 5 cm lange stykker.

En stor skål med lunkent vand stilles frem på bordet sammen med resten af sommerrulle- ingredienserne. Rullerne laves én ad gangen ved at et stykke rispapir dyppes ned i det lunkne vand, tages op igen og drypper af et par sekunder. Papiret skulle nu gerne være blødt og medgørligt. Det lægges nu på en ren overflade og nudler, gulerod, agurk, rejer og krydderier lægges ca midt på papiret, der herefter rulles sammen om fyldet. Fortsæt indtil alle rullerne er lavet. Læg de færdige ruller på et fad med lidt god plads imellem, da rispapiret nemt går i stykker eller klistrer sammen. Opbevares på køl til det skal spises.

Server rullerne med de to slags dip. Et friskt og mættende-på-den-gode-måde-måltid.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte