Gå videre til hovedindholdet

Peanutbutter & jam-smoothie


Denne her smoothie smager helt forrygende! Faktisk så godt, at jeg knap nok selv fik lov til at smage på den, før min yngste datter overtog den og drak det hele. Hun er ligesom sin mor en stor fan af peanutbutter. 

Smoothien er selvfølgelig inspireret af den klassiske amerikanske peanutbutter & jelly sandwich, men er endnu lækrere og (bilder jeg mig ind) lidt sundere i smoothie-udgaven

Smoothien er stærkt inspireret af frukostmilkshake'n på den svenske Made by Mary's fine, fine, fine blog, der både  giver mig lyst til at flytte til Sverige og langt ud på landet.



Peanutbutter & jam smoothie (1 stor eller 2 små)
1½ dl blandede (evt. frosne) bær
1 tsk achaciehonning
½ frossen banan
1 stor spsk peanutbutter (smooth eller crunchy, hvad du foretrækker)
3 dl mandelmælk eller minimælk
1 spsk achaciehonning

Bærrene og achaciehonningen kommes i en lille gryde og koges under omrøring til bærrene er helt bløde og har afgivet masser af saft. Stilles på køl, mens resten laves.

Banan, peanutbutter, mælk og honning kommes i en blender og blendes glat - ca. 1 minut. 

Hæld først bærrene i et højt glas og top af med peanutbutterblandingen. De to ting smager også dejligt og lyserødt, når de bliver blandet sammen, men ser ikke helt så fine ud, som når de er 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte