Kefir med granola og bærkompot


Jeg er helt med på, at der findes mennesker, der ikke kan få en bid ned om morgenen.

Jeg er ikke én af dem. 

Faktisk er morgenmad nærmest mit yndlingsmåltid - dog mest i weekenderne, hvor der er tid til at gøre noget særligt ud af den og nyde den i ro og mag. Og der findes så mange forskellige former for morgenmad i verden, så jeg elsker at eksperimentere og prøve noget nyt. Sidste skud på stammen er ret konventionel, men smager ikke desto mindre skønt og er supernem at lave: Hjemmelavet granola og bærkompot.

I denne granola har jeg selvfølgelig puttet de ting, som jeg selv bedst kan lide, men hvis man er til tørrede bær eller kokosflager, putter man selvfølgelig bare det i. På den måde er det en meget omstillingsparat opskrift.

Granolaen kan holde sig nogle uger i en lufttæt beholder og kompotten 2-3 dage på køl.


Granola og bærkompot 

Granola (1 stor portion)
100 g finvalsede havregryn
100 g. speltflager
25 g. poppet quinoa (fås i helsekostforretninger)
25 g. poppet amaranth (fås i helsekostforretninger)
5 spsk flydende honning
200 gram grofthakkede, blandede nødder
Evt. 2 spsk chiafrø

Ovnen varmes op til 180 grader varmluft. De fem første ingredienser blandes og bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Honningen hældes over og det hele blandes godt sammen. Blandingen bredes ud i et tyndt lag på bagepladen og sættes ind midt i ovnen. Bages 15-20 minutter. Rør lidt rundt i blandingen ind i mellem og hold øje med, at den ikke brænder på. Tages ud og afkøler helt, før den hældes på et opbevaringsglas.

Bærkompot (1 stor portion)
100 g blandede (evt frosne) bær
1 spsk flydende honning
Evt. 1 tsk atamon

Bærene og honningen kommes i en gryde og koges 3-4 minutter, til bærrene er helt bløde og har afgivet meget væde. Afkøles. Tilsæt evt. 1 tsk atamon, så kompotten kan holde sig lidt længere. Opbevares på køl

Smager dejligt på kefir og andre surmælksprodukter.Kommentarer

Populære indlæg