Gå videre til hovedindholdet

Chopped salad med perlespeltJeg er totalt januar-ramt. De mange dage i træk, hvor man ikke ser skyggen af solen (get it?), gør mig fuldstændig energiforladt. Det smukke solskin i dag hjælper dog straks på humøret, og det samme gør en omgang salat med finthakkede grøntsager, der føles som en skålfuld solskin med energi og masser af vitaminer.

Chopped salad er en amarikansk salat, der består af helt almindelige ingredienser som tomat og agurk, der bare smager bedre, fordi de er hakket i fine tern og blandet sammen med en simpel, men lækker dressing. Jeg har tilføjet lidt perlespelt her, så salaten kan fungere som en lidt mere mættende frokost eller let aftensmad. Men spelten kan sagtens udelades og salaten serveres som tilbehør til aftensmaden.
Chopped salad med perlespelt (2 pers)
2 dl perlespelt
4-5 salatblade
1 lille ds majs
1 rød peber
½ agurk
2 tomater
1 lille rødløg
1 stor gulerod
1-2 stilke blegselleri
Lidt fetaost

Dressing
3 spsk olivenolie
1½ spsk hvidvinseddike
1 tsk sød sennep
Lidt finthakket persille (kan udelades)
Salt og peber

Instruktioner:
Kog perlespelten efter instruktionerne på pakken (typisk 2 dl spelt til 4 dl kogende saltet vand i ca 15 min, til de er mørre) og lad køle af til rumtemperatur.

Skær salatblade, rød peber, blegselleri, tomat, agurk, gulerod og rødløg i meget små tern og bland det hele i en skål sammen med den kogte perlespelt og drænede majs. Pisk alle ingredienserne til dressingen grundigt sammen, smag til og hæld over salaten. Bland godt. Drys med lidt fetaost.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt