Gå videre til hovedindholdet

Pastasalat med broccoli-pestoÅååh, den der pesto, 
hvad gør de ikke for den pesto? 
Tag din skudsikre vest på,
for nu pakker vi pesto.

Siden jeg så Ternet Ninja for et par måneder siden, kan jeg ikke høre eller bare tænke ordet pesto, uden at Anders Matthesens pesto-sang begynder at køre i båndsløjfe i mit hoved, og således også da jeg lavede denne nemme pastasalat med broccolipesto.

Jeg har haft lidt svært ved at få taget ordentligt godt hul på 2020 og skyder skylden på det grå og triste vejr og en bjæffende tør hoste, der ikke vil slippe sit tag. Min madlavning har ligeledes heller ikke været særligt inspireret, men selvom retten her hverken er eksotisk eller noget som helst, så er den da sådan lidt januar-halvsund foruden også at være rigtig lækker. Jeg bilder mig ind, at retten er mere sund, end når man bruger almindelig pesto, fordi der blendes broccoli i - og det betyder ihvertfald, at det glider ned hos mine to børn, der ellers ikke er de største fans af den grønne kål. Broccolien giver en mere mildt smagende pesto, og selvom den dufter lidt (okay, rimelig meget) af kål, når den blendes, smager den ikke meget tydeligt igennem.

Og husk nu: I badetøfler eller festsko - der' ingen dresscode for pesto: https://www.youtube.com/watch?v=EN7Rv-uZqCU

Pastasalat med broccolipesto (4 pers)
250 g grove penne eller anden pasta
1 avocado
10-12 sugar snaps (eller sukkerærter)
1 lille glas tomater i olie
1 lille glas artiskokker i olie
Lidt rå broccoli i små buketter
Lidt saltede græskarkerner

Broccolipesto:
150-200 g broccoli
½ dl saltede græskarkerner
½ dl olivenolie
1 stor håndfuld frisk basilikum
½ dl revet parmesan (eller lignende)
Salt

Instruktioner:
Kog pastaen i rigeligt saltet vand efter anvisningerne på posen. Lad dryppe af og afkøle til stuetemperatur.

Til pestoen skæres broccolien i mindre buketter, der blancheres 5-6 min i letsaltet vand, til broccolien er mør, men ikke blød eller udkogt. Lad afkøle og blend den derefter sammen med olie, græskarkerner, basilikum og parmesan. Kom evt. en anelse vand, hvis pestoen er meget fast. Jeg kan godt lide at blende pestoen ret glat, men man kan også lave en grovere pesto ved blot at blende kortere tid. Smag til med salt.

Bland pasta og pesto og kom det i en stor skål. Skær sugar snaps, avocado og broccoli i mindre stykker. Dræn tomater og artiskok for olie, og skær dem evt. i mindre stykker. Bland det hele sammen med pastaen og drys med græskarkerner.

Kan fint holde sig til dagen efter på køl.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt